Prețul bitcoin a ricoșat față de nivelul de suport, dar indicatorii tehnici dau deocamdată semnale neclare.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin are în continuare un trend ascendent pe termen scurt, așa cum ilustrează formațiunea de canal ascendent.

– Prețul testează acum suportul, care se aliniază cu o linie de trendpe termen lung străpunsă.

– Presiunea taurilor pare să se întoarcă pe piață și ar putea să trimită prețul bitcoin înapoicătre înălțimile pe termen scurt și mai sus.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 pare pregătit să se alinieze cu SMA200 pe graficulpe 4 ore. Asta înseamnă că este mai probabil ca prețul să scadă. Este un factor care ar putea să împingă prețul bitcoin înapoi la linia descendentă de rezistență care conectază maximele de la începutul anului. Mișcările mediis-aumenținut și ele ca rezistență dinamică.

Stocastica scade, ceea ce arată că vânzătorii preiau controlul prețului bitcoin. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci ne-am putea aștepta să ajungem la următoarea zonă de interes, la 800$ sau mai jos. Pe de altă parte, dacă momentumull taurilor se susține, atunci prețul bitcoin ar putea să ajungă la 925$ și să forțeze o raliere către 1000$, un nivel de rezistență psihologică important.

Evenimentele pieței

Avem o stare de anxietate pe piață înainte de inaugurarea președintelui Trump de mâine. Asta explică lipsa de volatilitate atât pe piața dolarului cât și a bitcoinului. Traderii par să ezite să facă mișcări radicale înainte de acest catalist major. Prețul ar putea să penduleze în sus și în jos înainte să stabilească o direcție clară. În plus, am putea să vedem încasarea profiturilor înainte de eveniment.

Investitorii sunt precauți cu tranzacțiile bitcoin de când Banca Populară Chineză și-a început investigațiile. Traderii așteaptă să vadă dacă guvernul va impune restricții care să descurajeze activitățile bitcoin în China. Așadar, prețul are parte de ceva presiuni.

Este posibil să dureze ceva timp până când taurii să își ia avânt.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC