Prețul bitcoin a crescut recent, dar se află încă sub presiune puternică de vânzare, în special odată ce se încheie corecția.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin se retrage după lichidarea recentă și după e a străpuns o linie de trend ascendentă vizibilă pe graficul pe patru ore.

– Prețul ar putea să aibă parte de o testare a zonei de suport străpunse, înainte să își continue căderea, ceea ce ar crea o structură de ”cap și umeri”

– O străpungere sub această formațiune de gât în jur de 880-900$ ar putea să servească drept semnal puternic pentru un trend descendent.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află sub SMA200 pe graficul pe 4 ore, deci rezistența mai fragilă ar fi cea inferioară. De asemenea, SMA200 pare să se mențină ca rezistență dinamică deocamdată și se aliniază cu linia de trend străpunsă.

Stocastica este încă în creștere și arată că încă mai există presiune de cumpărare. Oscilatorul RSI crește și se apropie de zona de supracumpărare. Odată ce oscilatorul indică condiții de supracumpărare, vânzătorii ar putea să preia controlul și să împingă prețul către suportul dinamic creat de SMA100. Un declin mai mare sub această zonă ar putea să îl ducă către 800$ și mai târziu către 750$.

Evenimentele pieței

Anxietatea de pe piață este destul de evidentă. Trebuie însă să notăm că echitățile americane continuă să avanseze, sub planurile protecționiste ale lui Donald Trump.

Totuși, asta a descurajat cererea de dolar și a menținut alte active sigure pe piață. Încă se vede un grad mare de incertitudine. Există temeri că vom vedea un război de piață, iar conflicte mai mari ar putea să crească prețul bitcoin.

Cu toate acestea, investigațiile schimburilor bitcoin și clienților din China continuă să limiteze creșterea de preț bitcoin. În definitiv, autoritățile par să reușească să forțeze firmele să implementeze restricții, fie că vorbim de comisioane de tranzacționare mai mari sau de închiderea margin-trading-ului. În acest fel se încearcă descurajarea speculei cu bitcoin pe teritoriul Chinei.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC