Prețul bitcoin pune ținta tot mai sus și face din nou presiuni pentru a împinge peste rezistența canalului ascendent. Pare să vrea să facă din nou o urcare abruptă.

Momente cheie pentru prețul bitcoine

– Prețul bitcoin se tranzacționează în continuare în interiorul canalului ascendent despre care vorbeam în analiza precedentă. Acest lucru semnalează că momentumul taurilor joacă încă un rol important.

– Traderii așteaptă de mai multă vreme o retragere decentă pentru a putea să intre din nou pe piață, dar se pare că au avut parte de o corecție foarte superficială.

– Prețul și-a regăsit suportul la 1050$, înainte să facă o nouă încercare de a străpunge rezistența canalului.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este încă deasupra SMA200 pe graficul pe o oră, deci cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Mișcarea medie pe termen scurt coincide cu suportul canalului la 1000 de dolari, în timp ce SMA200 e puțin sub și funcționează ca o linie orientativă pentru o retragere mai mare.

Stocastica este din nou în creștere, chiar fără să atingă însă zona de supravânzare, ceea ce înseamnă că cei care cumpără recâștigă controlul asupra acțiunilor de preț bitcoin. Dacă presiunea taurilor este destul de puternică, atunci traderii ar putea să facă presiune către nivelul de 1100$, fix deasupra rezistenței canalului.

Cifra RSI este și ea în creștere, deci prețul bitcoin ar putea să îi urmeze. Cu toate acestea, oscilatorul se apropie de supracumpărare, iar o scădere ar putea să atragă mai mulți vânzători pe piață sau să îi convingă pe cumpărători să încaseze pentru moment profiturile, ceea ce ar putea să ducă la o nouă scădere.

Evenimentele pieței

Sunt mai mulți cataliști de top pentru dolarul american săptămâna asta, iar printre ei se numără stenogramele întâlnirii FOMC și raportul NFP. Stenogramele ar putea să dea mai multe indicii despre următoarea creștere a ratelor federale, deși am putea să fim dezamăgiți și dolarul să slăbească.

Totuși, principala forță care ar conduce prețul bitcoin în următoarea perioadă pare să fie pesimismul pe piețele emergente, în special în China. Deși cifra PMI din raportul Caixin are un ritm mai alert de expansiune a industriei manufacturiere, traderii par să se poziționeze pentru un flux al fondurilor în afara țării și vânează profituri mai mari în active alternative ca bitcoinul.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC