Prețul bitcoin a făcut o străpungere bruscă sub una din liniile de trend ascendente pe termen scurt. Așadar, cumpărătorii nu au mai putut să mențină urcarea.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a străpuns linia de trend ascendentă pe termen scurt despre care vorbeam ieri. Presiunea de cumpărare pare să se fi epuizat.
  • Prețul testează în acest moment un punct de inflexiune dinamic pe termen scurt, care ar putea să fie capabil să se mențină ca prag de suport.
  • Dacă urșii se mențin în luptă, atunci o retragere către linia de trend străpunsă ar putea să fie suficientă să aducă pe piață mai multă presiune de vânzare.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este în continuare deasupra SMA200. Așadar, calea pentru cea mai fragilă rezistență ar putea să fie cea superioară. De fapt, SMA100 se menține deocamdată ca suport dinamic. Unii dintre cumpărători așteaptă cel mai probabil să încheie comenzile pe lung la acel nivel. Distanța dintre mișcările medii este încă destul de mare. Momentumul taurilor ar trebui să își revină în viitorul apropiat.

O cădere mai mare ar putea să își găsească suportul la SMA200, în jur de 650$. O străpungere sub 650$ ar urma să pregătească terenul pentru pierderi și mai mari ale prețului bitcoin.

Stocastica este în scădere, dar pare să crească. Este posibil să aibă o corecție mai mare către linia de trend străpunsă de la 720$.

Evenimentele pieței

Rapoartele cum că guvernul chinez ar urma să impună control capital tranzacțiilor bitcoin a avut influență mare asupra performanței criptomonedei. Acest lucru ar descuraja masiv fluxul de fonduri venite din partea investitorilor chinezi. Rețineți că interesul puternic din partea chinezilor a fost responsabil pentru creșterile mari de preț ale acestuia, în perioade în care chinezii încercau să își pună economiile la adăpost de scăderile monedei naționale.

Cu toate acestea, autoritățile chineze ar putea să fie pe urmele lor. Unele surse raportează că guvernul caută să descurajeze tranzacțiile de bitcoin pe piețele domestice. În special, schimburile locale ar urma să se supună unor limite impuse sumelor de bani mutate în afara Chinei și să limiteze și sumele de bitcoin trimise în afara țării.

Până la urmă, aceste restricții ar putea să nu fie implementate suficient de bine cât să afecteze prețul bitcoin, datorită naturii rețelei și tranzacțiilor. Totuși, se merită să urmărim ce se petrece pe piața chineză, care este practic principala piață care duce bitcoinul mai departe.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC