Prețul bitcoin ia o pazuă după recenta urcare abruptă, ceea ce indică faptul că taurii așteaptă semnale să meargă mai sus.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a făcut o străpungere în zona superioară și a ieșit din structura de consolidare pe termen lung, ceea ce semnalează că este posibil să mai câștige avânt.
  • Prețul se consolidează deasupra nivelului de 565$, în timp ce taurii încearcă să mai prindă energie.
  • De aici încolo ar putea avea loc o corecție sau o continuare după ralierea taurilor.

Bitcoin Price Technical Analysis for 05/31/2016 - Bullish Continuation Pattern?

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA-ul pe 100 de zile este deasupra SMA-ului pe 200 de zile, așadar cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Distanța dintre mișcările medii se lărgește, așadar taurii câștigă mai multă energie. Deocamdată sunt suficienți cumpărători în jurul nivelului 565$, care se menține deocamdată ca suport pentru perioada imediat următoare.

O candelă lungă, verde, se închide deasupra bornei de 600$, ceea ce ar putea să confirme faptul că în ecuație au mai apărut cumpărători pregătiți să împingă prețul bitcoin mai sus. Străpungerea a fost declanșată de traderii chinezi care au investit în criptomonedă, din cauză că guvernul a impus control asupra capitalului și a făcut mișcări care au slăbit yuanul.

Stocastica se tranzacționează la valori mai joase, ceea ce sugerează faptul că ar putea să urmeze încasări de profit. Valoarea RSI scade de asemenea, așadar și prețul bitcoin i-ar putea urma. O retragere mai mare ar putea să ducă prețul la înălțimile de anul trecut, în jur de 500$.

Evenimente de pe piață

Dolarul american a fost în concediu ieri, cu ocazia Memorial Day, ceea ce explică lipsa unei direcții pentru prețul bitocoin. Întoarcerea traderilor ar putea să activeze mai multă volatilitate și poate o străpungere față de consolidarea curentă.

Rețineți că dolarul și-a recâștigat teren față de monedele fiat în baza speculațiilor legate de creșterea ratelor federale în iunie sau iulie, deși trendul de termen mai lung ar putea în continuare să se sprijine pe datele economice care suportă sau nu această atitudine. Salariile non-agricole în SUA urmează să fie publicate vineri, iar traderii caută semne de creștere a salariilor care ar putea să-i încurajeze pe cei care pariază pe creșterea ratelor federale.

Date slabe din partea SUA ar putea să îi facă însă pe investitori să meargă către bitcoin, în anticiparea perioadei prelungite a costurilor mici de împrumut. De asemenea, date PMI pesimiste din partea Chinei ar putea să îi convingă pe investitori să treacă la bitcoin.