Prețul bitcoin face mișcări în interiorul triunghiului de consolidare, dar ar putea să facă o străpungere mai devreme sau mai târziu.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul a format înălțimi mai joase și și-a regăsit suportul în jur de 607,50$, creând un triunghi descendent vizibil pe graficul pe termen scurt.
  • Prețul bitcoin pare să fi fost respins de rezistență și se îndreaptă din nou către testarea suportului.
  • Indicatorii tehnici sugerează că ar putea urma un ricoșeu față de zona de interes.

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA 100 este deasupra SMA 200, ceea ce sugerează că cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Deocamdată, SMA 100 s-a menținut ca suport dinamic pe termen scurt. Distanța dintre mișcările medii se îngustează, ceea ce presupune că urmează o intersectare în zona inferioară. Dacă acest lucru se întâmplă, vânzătorii ar putea să preia controlul asupra prețului bitcoin.

Stocastica scade, indicând de asemenea că piața este dominată de urși. În aceste condiții, prețul bitcoin ar putea să scadă sub zona de suport, sub 607,50$ și să se îndrepte către următorul suport, la 601,50$. De notat este că structura triunghiulară se întânde de la 607,50$ la 615$, deci orice străpungere ar putea să aibă aceeași valoare.

Evenimentele pieței

Principalul eveniment al zilei este raportul NFP, care va avea impact asupra așteptărilor de compresie monetară în SUA. Participanții la piață se așteaptă la o supriză plăcută, din moment ce sondajele ISM și tăierile locurilor de muncă Challenger au arătat că există îmbunătățiri în domeniul angajărilor. Între timp, raportul ADP pentru angajările în domeniul non-agricol reflectă o încetinire a angajărilor.

O creștere mai mare decât cea la care ne așteptăm, peste 171 000, ar putea să crească așteptările pentru creșterea ratelor și să conducă cererea de dolar în detrimentul monedei bitcoin, declanșând o străpungere a suportului triunghiului și, cel mai probabil, o lichidare. Pe de altă parte, rezultate pesimiste ar putea să ducă la lichidarea pozițiilor de lung ale dolarului și ar putea să permită prețului bitcoin să profite și să străpungă rezistența triunghiului, undeva la 610$.

Lichiditățile în ecosistemul bitcoin par să fie destul de slabe în ultima vreme, ceea ce sugerează că am putea să vedem mai multă volatilitate odată ce apar pe piață comenzi mai mari, care i-ar face și pe alți traderi să se alăture mișcărilor mai puternice.

Rețineți că genul ăsta de acțiuni de preț apar în mod normal în perioada de weekend, așadar nu uitați să faceți ajustările potrivte.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC