Prețul Bitcoin scade cu 1000$ într-o zi

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin a scăzut cu 1000$. Aparent, căderea a fost determinată de un order de vânzare masiv pe BitStamp. Pe acest exchange, prețul Bitcoin scade cu 1700$ în 11 minute. Ulterior, efectul s-a extins la BitMEX, care folosește prețul BitStamp și Coinbase ca referință.

Traderii de pe BitMEX au lichidat contracte în valoare de 250 milioane de dolari, generând un efect în cascadă pe celalate exchange-uri.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 7150$, conform datelor CoinMarketCap.

Poloniex anunță suspendarea tranzacțiilor cu nouă criptomonede în SUA

Poloniex a anunțat că nouă criptomonede nu vor mai fi disponibile pentru clienții din SUA din cauza incertitudinii de reglementare.

Criptomonedele în cauză sunt Ardor (ARDR), Bytecoin (BCN), Decred (DCR), GameCredits (GAME), GAS, Lisk (LSK), NXT, OMNI și Augur (REP). Începând cu data de 29 mai, americanii nu vor mai putea realiza tranzacții cu aceste criptomonede, dar vor putea să le retragă.

Jeremy Allaire, co-fondator și CEO al Circle, a declarat:

“Suntem profund frustrați că trebuie să luăm aceste măsuri. Din păcate sunt rezultatul unui mediu de reglementare din ce în ce mai limitat din SUA pentru industria cripto. Aceste active este probabil să fie considerate titluri de valoare/securities. Nu suntem de acord că acestea ar trebui să fie considerate securities, dar trebuie să ne asigurăm că suntem în conformitate cu legislația SUA.”

Tether nu mai are voie să împrumute Bitfinex

Un judecător din New York a ordonat Tether să nu mai acorde niciun fel de sprijin financiar exchange-ului BitFinex. Decizia face parte din procesul intentat de procuratura din New York companiei Bitfinex.

Judecătorul Joel Cohen, de la Curtea Supremă de Stat, a ordonat celor două companii să nu mai împrumute rezervele Tether către Bitfinex. Ordonanța va expira în 90 de zile, dar biroul procuraturii poate cere instanței să o prelungească.

Săptămâna trecută, BitFinex a anunțat o strângere de fonduri în valoare de 1 miliard de dolari prin intermediul tokenului LEO. La momentul respectiv, s-a speculat că exchange-ul avea nevoie de bani pentru a acoperi sumele împrumutate de la Tether.

Contul de Twitter al lui John McAffee anunță retragerea

Una dintre cele mai vizibile personalități ale industriei cripto, John McAffee, a anunțat că nu va mai activa pe Twitter. Anunțul postat pe contul său menționează:

“Evenimente recente au făcut ca John McAfee să fie nevoit să renunțe la postările pe social media. Acest cont va fi gestionat de către personal până la o notificare ulterioară. Mai multe detalii vor fi publicate ulterior”.

Recent, McAffee și-a exprimat frustrarea cu privire la faptul că este ”hărțuit” de guvernul Statelor Unite. Aparent, el a intrat în conflict cu serviciul de taxe și impozite IRS, care a inițiat o investigație.