Odată cu creșterea prețului peste pragul de 11.000$, dominanța Bitcoin pe piață a crescut de asemenea. Conform TradingView, după ce scăzuse la 59%, valoarea a crescut cu un procent în doar 24 de ore.

Coimarketcap arată cifre diferite – 56% la începutul lunii și 57.2% în prezent. În orice caz, această evoluție poate reprezenta un semnal pozitiv pentru Bitcoin și unul negativ pentru altcoins. Istoric vorbind, o creștere a dominanței Bitcoin face ca această criptomonedă să aibă o performanță mai bună decât altcoins.

Semnal pozitiv pentru Bitcoin – Vine “apocalipsa” financiara!

Chiar și așa, analiștii au subliniat că, în ultimul trimestru al anului, de obicei Bitcoin nu înregistrează fluctuații semnificative. Așadar, ei se așteaptă ca evoluții majore să aibă loc în primul trimestru al lui 2021. Având în vedere situația actuală a economiei mondiale, din ce în ce mai mulți oameni simt nevoia unui activ de siguranță.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Antreprenorul și podcasterul Adam Curry a avertizat publicul într-un podcast cu Joe Rogan:

„Aveți grijă, vine apocalipsa și veți avea nevoie de un Bitcoin. Cel puțin unul! 10 ani de date au arătat că Bitcoin este cu adevărat singura criptomonedă în care poți avea încredere. Este cu adevărat singurul pe care nu îl poți manipula”.