Piața cripto pare să beneficieze de un avânt pozitiv la începutul acestei săptămâni. Pretul Bitcoin a înregistrat o creștere de 12% în ultimele 24 de ore, în timp ce restul altcoins de top au crescut cu aproximativ 7%.

Evoluția se datorează probabil faptului că Elon Musk a început din nou să discute despre Bitcoin, după o săptămână în care s-a abținut să menționeze criptomonedele.

Tesla nu vinde Bitcoin-ul detinut

Mai exact, Elon a susținut că Tesla nu are în plan să lichideze deținerile de Bitcoin și că va începe din nou să accepte această metodă de plată când minerii Bitcoin vor confirma că folosesc energie regenerabilă:

”Când va exista confirmarea utilizării energiei verde de către mineri cu tendințe pozitive în viitor, Tesla va reîncepe să accepte Bitcoin.”

Tweet-ul de duminică al lui Musk a fost un răspuns la acuzațiile de manipulare a pieței aduse de CEO-ul Sygnia, Magda Wierzycka. Într-un articol postat de Cointelegraph, Wierzycka a susținut că Elon a manipulat prețul Bitcoin pentru a vinde criptomonedele achiziționate de Tesla la preț mare.

Musk a negat acuzațiile, subliniind că Tesla a vândut doar câteva monede în aprilie pentru a testa lichiditatea de pe piață:

„Acest lucru este incorect. Tesla a vândut doar ~ 10% pentru a confirma că Bitcoin ar putea fi lichidat cu ușurință fără a afecta piața”

se menționează în mesaj.

În orice caz, tweet-ul lui Elon Musk a avut un efet pozitiv asupra prețului – Bitcoin se tranzacționează în prezent la aproximativ 39.200$, o creștere de 12% în ultimele 24 de ore.

Unii analiști sunt de părere că BTC are șanse să crească în continuare dacă reușește să mențină nivelul de suport de 38.000$.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analiștii JP Morgan sunt însă pesimiști și avertizează că piața futures Bitcoin arată o scădere a interesului instituțional pentru criptomonedă:

„Credem că retragerea din ultimele săptămâni este un semnal negativ care indică intrarea într-o piață a urșilor pentru Bitcoin. Aceasta este o evoluție neobișnuită și o reflectare a cât de slabă este cererea de Bitcoin în acest moment din partea investitorilor instituționali care tind să utilizeze contracte futures reglementate CME pentru a câștiga expunere la Bitcoin”

se menționează în raportul JPMorgan.

Alte bănci de investiții, precum Goldman Sachs și Morgan Stanley spun însă că cererea pentru produse financiare bazate pe Bitcoin rămâne la un nivel ridicat.