Conform unui raport publicat de compania de analiză cripto Skew, contractele Bitcoin Futures de pe bursa Chicago Mercantile Exchange (CME) au crescut semnificativ, titreaza Coindesk. Acest lucru indică că investitorii instituționali sunt din nou interesați de Bitcoin și criptomonede.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Mai exact, valoarea contractelor a crescut cu 70%, de la 106 milioane de dolari pe 22 martie la 181 milioane de dolari pe 16 aprilie.

Bitcoin futures listate pe CME sunt considerate în mare măsură sinonime cu activitatea instituțională și comercianții macro. CME este cea mai mare bursă de futures din lume și a fost printre primele platforme ce a oferit futures Bitcoin în decembrie 2017.

Tranzacționare cu Bitcoin futures

De altfel, activitatea de tranzacționare cu Bitcoin futures a crescut pe toate platformele ce oferă acest tip de contracte. Printre acestea se numără Bakkt, Kraken, ByBit, Huobi, BitMEX, OKEx, Deribit, Binance, FTX și Bitfinex. Volumul contractelor a crescut de la 1,7 miliarde dolari la 13 martie la 2,3 miliarde dolari pe 15 martie.

“Creșterea interesului deschis pe bursa CME poate indica faptul că entitățile din finanțele tradiționale sunt mai deschise pentru a adăuga expunerea bitcoin la portofoliile lor, în timp ce investitorii retail sunt aparent mai reticenți când vine vorba de implicarea pe piețele futures”,

a notat platforma cripto Luno în ultimul raport săptămânal.

Cum sa tranzactionezi Ethereum folosind un exchange descentralizat?

Evoluția pozitivă a fost reflectată și în prețul Bitcoin – în cursul zilei de ieri, criptomoneda a crescut de la 6600$ la 7150$. În prezent, BTC se menține peste pragul de 7000$, generând optimism pe piață.

CryptoZZ