În doar 12 zile ale acestui an, volumele contractelor futures Bitcoin au crescut semnificativ. În mare parte, situația se datorează faptului că Bitcoin a înregistrat fluctuații de preț rapide. Acest lucru oferă oportunități masive traderilor care investesc în acest tip de active.

Exchange-urile cripto-to-crypto sunt cele mai active platforme pe piața futures, cu cele mai mari volume. Printre acestea se numără OKEx, Huobi și BitMex, care iși păstrează poziția de lideri pe piața futures Bitcoin. În total, volumul contractelor futures pe data de 8 ianuarie a ajuns la aproximativ 20 miliarde de dolari.

Prin comparație, Bakkt a înregistrat volume foarte slabe, de aproximativ 33 de milioane de dolari. Cu toate acestea, platforma este considerată un indicator al adopției de către investitorii instituționali.

Tranzacționarea de contracte futures Bitcoin

Bitcoin prezintă provocări unice pe piețele futures, deoarece variațiile de preț sunt foarte imprevizibile. Aceste evoluții pot duce la lichidări bruște care șterg pozițiile, atat cele short cat si long.

Contractele futures sunt considerate indicator pentru a prezice modificările prețurilor Bitcoin. Așa-numitele gaps sau pariurile în afara gamei continue a prețurilor BTC sunt privite ca niveluri potențiale țintă. În prezent, evoluția contractelor futures CME sugerează că Bitcoin ar putea înregistra o scădere semnificativă înainte de a se aprecia din nou.

Prețul Bitcoin se situează în prezent în jurul valorii de 8000$, după ce zilele trecute ajunsese la 8.200$.

Tranzacționarea de contracte futures Bitcoin rămâne un joc mult mai riscant în comparație cu piețele spot. Piețele spot necesită lichiditate pentru a influența prețurile, în timp ce futures-ul oferă un pariu pe ce direcție ar urma BTC.

CryptoZZ