După aventura de săptămâna trecută, weekendul acesta a adus un nou prag istoric. Pretul Bitcoin a depasit valoarea de 24.000$ si s-a tranzacționat în intervalul de 23.500-24.200$. Ethereum în schimb trece printr-o perioadă de tranzacționare laterală, în jurul valorii de 650$. Vedeta weekendului a fost însă DOGE, care a crescut cu 40% de vineri până luni.


Trendul ascendent al pretului Bitcoin continua

Trendul ascendent al pretului Bitcoin de săptămâna trecută pare să se transforme într-o perioadă mai liniștită. Taurii au depasit valoarea de 24.000$ în acest weekend, dar aparent există o presiune de vânzare destul de mare la acest nivel. Din fericire, nu s-a înregistrat nicio corecție semnificativă, astfel încât BTC a fluctuat cu aproximativ 1000$ în ultimele zile.

Faptul că Bitcoin este din ce în ce mai discutat în mass media este un semnal foarte pozitiv pentru viitor. Acest lucru ar putea stimula sentimentele de FOMO în rândul investitorilor și, în consecință, sprijin pentru creșterea viitoare de preț. Este însă foarte clar că Bitcoin a intrat într-un așa-numit ciclu de tauri.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Ethereum nu se descurcă însă la fel de bine. Cea de-a doua cea mai mare criptomonedă a pierdut teren în raport cu BTC, iar prețul său rămâne în continuare sub 650$. Săptămâna trecută, știrea că CME va lansa futures ETF în 2021 a oferit un imbold, dar entuziasmul a dispărut rapid și prețul a scăzut din nou.

Moneda favorită a lui Elon Musk, DOGE, a avut însă o evoluție excelentă și a crescut cu 40% în acest weekend. Restul criptomonedelor s-au mențininut în general la nivelurile de la sfârșitul săptămânii.