Exchange-ul Coinbase a anunțat oficial lansarea noului produs Coinbase Custody, un produs dedicat investitorilor institițuionali care doresc să se implice pe piața cripto.

Aflat în lucru încă de anul trecut, Coinbase Custody este o soluție de stocare a criptomonedelor dedicată investitorilor ce doresc să achiziționeze cantități mari – echivalentul a minim 10 milioane de dolari, cu o taxă de configurare de 100.000$. De asemenea, există și un comision lunar de întreținere.

”Ne-am bazat pe experiența acumulată de-a lungul timpului pentru a crea un serviciu de stocare sigur, care are capacitatea de peste 20 miliarde de dolari în criptomonede, iar acum îl punem la dispoziția clienților noștri. Coinbase Custody este cea mai sigură soluție de crypot-storage disponibilă pe piață în acest moment”,

au declarat reprezentanții exchange-ului.

Produsul este parte dintr-o serie de insturmente dedicate investitorilor instituționali, pe care Coinbase dorește să o o lanseze pentru a sprijin adopția monedelor digitale în rândul actorilor de pe piețele financiare clasice:

”Piața de criptomonede se maturizează rapid, odată cu apariția participanților instituționali cu experiență. În ultimele câteva luni au fost create peste 100 de fonduri de investiții care se preocupă excusiv de criptomonede, iar unele dintre cele mai mari instituții financiare din lume au anunțat că vor începe să tranzacționeze monede digitale”,

se explică în declarația de presă.

”Aceste mișcări au dat naștere cererii de infrastructură și servicii adaptate la volumul mare de fonduri pe care acest tip de investitori le vor injecta pe piața cripto. Din acest motiv, Coinbase a decis că este momentul potrivit pentru a lansa seria de produse dedicate lor, începând cu serviciul Coinbase Custody”.

De asemenea, compania a anunțat că a realizat parteneritate cu compaii care se ocupă de audit și contrale financiare, ca parte a procesului de respectare a reglementărilor impuse de SEC.

Colaboratorii Coinbase Custody sunt companiile financiare 1confirmation, Autonomous Partners, Boost VC, MetaStable, Multicoin Capital, Polychain Capital, Scalar Capital și Walden Bridge Capital.