În urma unei analize efectuate de VI Company, exchange-ul Coinbase a descoperit o eroare într-unul dintre contractele smart care operau pe platformă, care permitea utilizatorilor să își crediteze sume nelimitate de ETH.

Mai exact, unul dintre portofelele digitale permitea manipularea balanței de pe cont deoarece Coinbase nu anula tranzacțiile neconfirmate. Analiza efectuată de compania olandeză VI Company a fost răsplătită cu 10.000 $ de Coinbase, iar reprezentanții exchange-ului au declarat că

”analiza situației a relevat doar pierderi accidentale pentru Coinbase, nefiind identificate tentative de exploatare a vulnerabilității”.

Coibase s-a confurntat cu numeroase probleme tehnice în ultimul an, în urma unui influz masiv de utilizatori ce a avut loc la mijlocul anului 2017, de la tranzacții întârziate și fonduri lipsă, până la suspendări ale activității.

Cu toate promisiunile făcute utilizatorilor că își vor îmbunătăți securitatea, reacțiile exchange-ului la bug-urile semnalate este foarte lentă – de exemplu, această problemă semnalată de VI Company a fost remediată la o lună după ce raportul de audit a fost transmis.

Vulnerabilitățile în contractele smart și API-urile Coinbase au afectat și companiile care colaborează cu Coinbase în calitatea sa de cel mai mare exchange din SUA și funrizor de portofele digital.

În luna ianuarie de exemplu, Overstock.com, care folosește API-ul de plăți de la Coinbase, s-a confruntat cu o altă eroare care confunda BTC cu BCH și permitea utilizatorilor să plătească și să solicite restituirea plăților în oricare dintre cele două monede.