Un cercetător anonim a stârnit o nouă controversă legată de Bitcoin SV, demonstrând că este posibil fenomenul de double spending.

Testul multifazic include o demonstrație video postată la Vimeo de către utilizatorul cunoscut sub numele de “reizu”. El a reușit să demonstreze “double spending” a tokenurilor BSV într-o tranzacție “0-conf”. Cercetătorul a demonstrat vulnerabilitatea rețelei la atac și a contrazis afirmațiile promotorului Craig Wright. Acesta a susținut că “numai minerii” ar putea face acest lucru.

Demonstrația a fost filmată cu POP, o aplicație de vânzare cu amănuntul (PoS), care include un sistem de detectare a double spending.

“Am realizat multe cheltuieli duble pe rețeaua Bitcoin SV”, a scris reizu într-un post din 8 decembrie pe rețeaua socială “Honest Cash”.

“Honest Cash” a fost stabilită după hard fork-ul din noiembrie și susține că a fost creată ca răspuns la cenzura pe care au observat-o în alte platforme.

Bitcoin SV și Bitcoin Cash utilizează sistemul 0-conf (sau zero-conf) pentru a permite tranzacții aproape instantanee. Asta înseamnă că acestea sunt aproape întotdeauna confirmate în blocul următor.

Reizu a utilizat acest sistem pentru a facilita operațiunile de double spending ale criptomonedelor BSV.

BSV a întâmpinat dificultăți încă de la apariție la mijlocul lunii trecute.

În prima sa săptămână, o reorganizare a blocurilor a provocat un val de publicitate negativă. Unii utilizatori au acuzat rețeaua de centralizare, spre deosebire de rețeaua descentralizată Bitcoin (BTC).

Ca parte a investigației, Reizu a raportat, de asemenea, semne că rețeaua BSV a fost “foarte centralizată”.

“După câteva blocuri minate, am descoperit că tranzacțiile care erau în curs de exploatare erau cele care au fost trimise aproape întotdeauna la aceleași noduri”, a continuat postul său.

Dintr-un total de 450 de noduri, reize a concluzionat că doar patru controlează 75% din totalul rețelei.

Dificultățile tehnice nu au afectat la început să împiedice succesul BSV în rândul investitorilor. În prima parte a lunii decembrie, BSV l-a depășit pe rivalul Bitcoin Cash ABC (BCH). Până săptămâna trecută, BSV se tranzacționa în jurul valorii de 108 USD, în timp ce BCH valora doar 102$.

Weekendul acesta, situația s-a inversat. Bitcoin Cash a recuperat și a urcat înapoi pe locul 5 și se tranzacționează cu aproape 109$. BSV a scăzut sub 100$ și a căzut pe locul 8.