Vineri, exchange-ul OKex, aflat în Hong Kong, s-a confruntat cu o situație neobișnuită: prețul contractelor futures BTC a scăzut până la 4,755$, deși media pieței a rămas undeva la 7000. Această scădere a provocat un val de lichidări din partea deținătorilor de astfel de contracte, cu pierderi foarte mari.

Comunitatea reacționat imediat pe platformele de social media, existând inclusiv o situație cu un utilizator care a amenințat cu sinuciderea din cauza faptului că pierduse exchivalentul a aproximativ 1,8 milioane de dolari. Unii membri au acuzat exchange-ul că a încercat manipularea prețului bitcoin prin tranzacționarea de contracte futures.

Exchange-ul a blocat tranzacțiile pentru câteva ore iar ulterior a anunțat un roll-back pentru intervalul orar 4:47 AM și 6:30 AM Hong Kong Time, perioada în care au avut loc tranzacțiile suspicioase. În prezent, situația s-a normalizat, însă utilizatorii sunt în continuare nemulțumiți de lipsa de control pe care exchange-ul o are asupra situațiilor de acest tip, în care manipulările pieței pot provoca pierderi majore nejustificate.

De altfel, repezentanții OKEx au spus ca a fost vina unor utilizatori care au incercat sa manipuleze pretul, prin executia mai multor vanzari.

Cu un volum de tranzacții zilnice de aproximativ 1,3 miliarde de dolari, OKEx este al patrulea exchange de criptomonede din lume.

Acesta este un caz in care nu vrei sa fi prins. Investitiile in cripto au un coeficient de risk foarte mare, iar tranzactionarea pe leverage si mai mare. Documentati-va bine inainte sa investiti. Mereu v-am spus si voi continua sa va spun.

Nu investiti mai mult decat va permiteti sa pierdeti.