În 2018 au fost furate peste 1 miliard de dolari în criptomonede. Este evident că trebuie să vă îmbunătățiți măsurile de securitate în 2019.

Experții din sectorul blockchain sunt de acord că, pentru începători, gestionarea criptomonedelor nu este simplă. În majoritatea cazurilor, portofelele cripto sunt vulnerabile la atac, ceea ce înseamnă că este necesară adoptarea unor măsuri de securitate sporită.

Mascare IP

Dacă nu doriți ca hackerii să afle cine sunteți online, cel mai simplu este să vă mascați adresa IP. O modalitate buna de a face acest lucru este utilizarea serviciului VPN. Acesta permite utilizatorilor să se conecteze la servere dintr-o altă țară. Astfel, adresa IP reală rămâne ascunsă în orice moment.

Ca rezultat, hackerii și ISP nu pot spune care IP este folosit. Pe lângă faptul că oferă o anonimitate, VPN permite utilizatorilor să acceseze conținuturi restricționate în regiunea lor.

Evitați utilizarea rețelei publice Wi-Fi în timpul tranzacțiilor

Există sute de criptomonede ce pot fi folosite pentru a plăti pentru bunuri și servicii. Cu toate acestea, ar trebui să evitați utilizarea rețelei publice Wi-Fi pentru a vă transfera fondurile. Wi-Fi este destul de ușor de compromis și riscați să vă pierdeți toate criptomonedele dintr-o singură lovitură.

Utilizați autentificarea în doi factori

Autentificarea în doi factori este importantă dacă doriți să protejați datele de utilizator. Cu toate acestea, vine cu capcane proprii. Este destul de ușor să interceptați un SMS trimis prin intermediul protocolului SS7.

Mesajele text sunt ușor de deturnat utilizând instrumentele care detectează slăbiciunile din serviciul mobil. La autentificarea in doi factori, este important să dezactivați redirecționarea apelurilor. Dacă este posibil, utilizați o aplicație specială, cum ar fi Google Authenticator.

Accesați numai site-urile HTTPS

Când vizitați site-uri cripto, asigurați-vă întotdeauna că are un protocol HTTPS. Verificarea acestora este destul de simplă dacă folosiți add-on-uri specializate precum extensiile Chrome.

Există multe alte modalități de a rămâne în siguranță, cum ar fi actualizarea software-ului dvs. și utilizarea versiunilor actualizate de antivirus.

Cele patru metode de mai sus vă vor ajuta însă să vă asigurați că detaliile dvs. personale sunt ascunse în orice moment. Dar niciodata nu poti fi sigur 100%.