În cursul zilei de sâmbătă, exchange-ul KuCoin a suferit un ”incident de securitate” în urma căruia au fost furate aproximativ 200 milioane de dolari în criptomonede. Exchange-ul a promis că pierderile vor fi complet acoperite din fondul de asigurare al companiei.

Fondurile furate au fost transferate în mai multe exchange-uri centralizate precum Huobi, Binance, și BitFinex. Binance a declarat imediat că lucrează la blocarea conturilor implicate în incident. Măsuri similare au fost luate de mai multe platforme centralizate. În total, exchange-urile centralizate au reușit să blocheze peste 126 de milioane de dolari în criptomonede provenite din acest hack.

Tether a înghețat fondurile provenite din KuCoin

Proiectele afectate au acționat de asemenea rapid pentru a anula efectele incidentului. Tether a înghețat fondurile cu succes, un total de 22 de milioane USDT în fonduri furate care au fost transferate. Ampleforth (AMPL) a anunțat că a dezactivat transferul de 14,82 milioane de tokenuri AMPL (aproximativ 10,89 milioane de dolari) de către hackerii KuCoin.

Echipa Ocean Protocol a înghețat peste 21 de milioane de tokenuri OCEAN, în valoare de aproximativ 7,8 milioane de dolari. Proiectul a anunțat că inițiază un hard fork pentru a „inversa efectele negative ale hack-ului pentru oricine alege să adopte noua versiune a contractului”. Măsuri similare au fost luate de Aleph, Silent Notary, Orion și Velo Labs.

Criptomonedele furate au fost convertite in ETH prin Uniswap

Un purtător de cuvânt al Whale Alert a raportat că cel puțin 4,2 milioane dolari din criptomonedele furate au fost convertite în ETH folosind Uniswap și Kyber. Cu toate acestea, adresele implicate au fost identificate și sunt urmărite.

Un aspect care a provocat confuzie a fost implicarea exchange-ului BYEX. Acesta a fost oficial închis la mijlocul lunii iunie. Cu toate acestea, WhaleAlert a anunțat că numeroase transferuri în XRP provenite din furt au fost transmise către adresele exchange-ului.

Utilizatorii de pe crypto-Twitter au speculat că de fapt activitatea BYEX nu a fost suspendată și că este folosit pentru a spăla fonduri din surse ilicite.

Cu toate că a provocat un val de agitație pe piață, hack-ul KuCoin nu pare să aibă efect asupra prețurilor criptomonedelor. Acestea s-au menținut la niveluri normale în cursul acestei săptămâni, cu fluctuații minore.