Un raport publicat de Oxfam relevă că 2.153 dintre cei mai bogați miliardari dețin mai mulți bani decât 4.6 miliarde de oameni la un loc. Mulți consideră că Bitcoin poate rezolva această distribuție inegală a bogăției.

Analiza realizată de compania caritabilă internațională Oxfam arată inegalitatea financiară din lume. Autorii raportului au solicitat guvernului american să introducă politici publice care să remedieze situația.

”Dacă toată lumea ar sta așezată pe averea lor convertită în bancnote de 100 de dolari, cea mai mare parte a oamenilor ar sta pe podea. O persoană de clasă mijlocie dintr-o țară bogată ar sta la înălțimea unui scaun. Cei doi cei mai bogați oameni ai lumii ar fi în spațiu”,

se explică în raport.

De altfel, unul dintre cei mai bogați miliardari din lume, Bill Gates, are o opinie similară. El a publicat o postare de blog în care a menționat că inegalitatea de avere este o problemă majoră care trebuie abordată. Gates a propus, de asemenea, ca cei mai bogați oameni să plătească mai multe impozite. În opinia sa, acesta este o metodă de a da înapoi societății care le-a permis să devină atât de bogați.

Atât Oxfam, cât și Gates, au observat că sistemul economic actual nu este sustenabil. Cei bogați continuă să se îmbogățească, în timp ce majoritatea populației abia supraviețuiește zi de zi.

Cu toate acestea, ar putea exista o modalitate de a remedia situația și aceasta implică Bitcoin (BTC).

Bitcoin poate rezolva problema intermediarilor

Bitcoin – prima și cea mai mare criptomonedă din lume – deschide calea către un sistem financiar descentralizat de peste 11 ani. Datorită BTC și tehnologiei blockchain, intermediarii din lumea financiară pot fi eliminați.

Ce este Bitcoin si cum functioneaza?

Cu ajutorul criptomonedelor, oamenii pot fi responsabili pentru stocarea și gestionarea banilor proprii, fără a plăti taxe de transfer majore. „Balenele” Bitcoin au dovedit frecvent că este posibil să transferi sute de milioane de dolari contra unor comisioane măsurate în cenți.

Barry Silbert, CEO-ul Grayscale, este de părere că peisajul financiar se va schimba în curând. Averea de 68 de trilioane de dolari deținută de generațiile mai în vârstă va fi transferată așa-numiților milleniali în următorii ani.

Această generație este destul de educată în ce privește criptomonedele și este conștientă de beneficiile pe care le pot aduce. Asta înseamnă că o parte din acestă avere moștenită poate fi convertită în Bitcoin, împingând în sus evaluarea criptomonedei.

CryptoZZ