Bitcoin scade sub pragul de 8000 $, urmat de majoritatea criptomonedelor
Vestea că SEC a refuzat propunerea de ETF a gemenilor Winklevoss de ieri a provocat o cădere a Bitcoin sub pragul de 8000 $. Evaluarea totală a pieței cripto a scăzut la rândul său cu 10 miliarde de dolari.
Aproape toate criptomonedele înregistrează scăderi în ultimele 24 de ore, cu procente ce variază între 3 și 7%. Singurele excepții notabile sunt Binance Coin, VeChain și Tezos.
Cu toată corecția de preț a Bitcoin, analiștii de piață susțin că sunt șanse mari ca BTC să revină la trendul ascendent în următoarele zile. Asta îndeosebi dacă reușește iesirea de sub pragul de 8000 $ si mentinerea in jurul acestei valori în weekend.
Departamentul de Justiție din SUA investighează platforma Poloniex
Poloniex s-a confruntat cu numeroase dificultăți în gestionarea solicitărilor din partea utilizatorilor. Ele au survenit în urma implementării legislației cu privire la prevenirea spălării banilor în acest an.
Conform numeroaselor comentarii din social media, o parte dintre conturi au fost blocate. Utilizatorii care și-au verificat identitatea conform noilor reglementări nu au primit acces la fondurile deținute.
După ce a fost achiziționată de Circle, noii proprietari ai Poloniex au promis că vor implementa soluții la problemele cu care se confruntă utilizatorii. Deocamdată însă, nu sunt rezultate concrete.
Săptămâna aceasta, Craig Weldon, investigator în cadrul Departmentului de Protecție a Investitorilor din cadrul biroului DOJ din Delaware a transmis o solicitare de informații către utilizatorii platformei. Prin aceasta intentionează să afle detalii concrete cu privire la dificultățile cu care se confruntă aceștia.
Conform legii, Poloniex este licențiată pentru gestionarea de bani. Aceasta înseamnă că autoritățile financiare au posibilitatea de a solicita informații cu privire la activitatea platformei.
Departamentul de Justiție din Delaware nu a oferit detalii suplimentare cu privire la demersuri. A susținut că nu poate comunica publicului informații cu privire la investigațiile deschise.
CME declară că nu va lansa noi contracte futures bazate pe criptomonede
Chicago Mercantile Exchange (CME) a declarat că nu intenționează deocamdată să lanseze noi tipuri de contracte futures bazate pe criptomonede. Conform afirmațiilor făcute de CEO-ul Terry Duffy, lansarea Bitcoin futures din decembrie anul trecut a fost ”cea mai controversată lansare de produs a companiei” și că celalalte criptomonede sunt prea noi și volatile în prezent.
În opinia lui Duffy, listarea de noi produse de acest tip ar fi ”iresponsabilă”.
Pe de altă parte, competitorul CBOE a declarat că
”monitorizează piața” și pregătește infrastructura necesară ”în cazul în cade decidem să lansăm contracte futures bazate pe alte criptomonede”.
Săptămâna aceasta, CME a declarat că volumul de BTC Futures a crescut cu 93% în trimestrul 2 al lui 2018 față de primul trimestru.
Venezuela planifică să lanseze o nouă monedă fiat conectată la criptomoneda Petro
Având în vedere că economia Venezuelei a atins deja o rată a inflației de 46.000% în primele șase luni ale lui 2018, președintele Nicolas Maduro a anunțat că în 20 august va fi lansată o nouă monedă națională, Bolivar Soberano. Aceasta va fi aparent conectată la controversata criptomonedă Petro pe care guvernul a lansat-o în acest an.
”Reconversia economică va începe definitiv la 20 august, odată cu circulația și emiterea noului Bolivar Suveran, un con monetar care va avea o nouă metodă de ancorare la Petro”
a declarat Maduro.
Bolivarul venezuelean s-a devalorizat enorm comparativ cu dolarul american, salariul minim în Venezuela fiind acum de aproximativ 1 dolar american.
Populația s-a orientat spre utilizarea criptomonedelor pentru achiziționarea de alimente și produse necesare vieții de zi cu zi. Astfel platforma peer-2-peer LocalBitcoins a înregistrat o creștere a volumului tranzacțiilor de peste 300% în ultimele 4 luni pentru Venezuela.