Un comitet al Senatului Statelor Unite a examinat noi măsuri pentru îmbunătățirea raportării federale pentru vulnerabilitățile din domeniul securitate cibernetica care amenință infrastructura.
Este vorba despre o serie de proiecte de lege care urmăresc să stabilească o noua abordare pentru amenințările cyber din SUA. Unele dintre aceste reglementări se referă și la amenințări precum ransomware-ul.
Elementul central al ședinței din 11 martie a Comisiei pentru securitate internă este proiectul de lege S. 3045. Legea privind notificarea vulnerabilității securitatii cibernetice din 2019 a fost introdusă în decembrie. Aceasta urmărește să actualizeze Legea Homeland Security din 2002 pentru a include noi prevederi care vizează în special cybersecurity.
Proiectul vizează în special situațiile în care Agenția de securitate cibernetică și infrastructură (CISA) identifică vulnerabilitățile din infrastructura critică pe care nu le pot raporta. Proiectul de lege autorizează CISA să solicite oficial informații atunci când descoperă vulnerabilități.
Combaterea ransomware la nivel federal
Un alt subiect a fost Actul de coordonare în domeniul securitate cibernetica din 2020, care vizează, de asemenea, să extindă responsabilitățile CISA. Sponsorizat de senatoarea Margaret Hassan (D-NH), proiectul de lege dorește să extindă sistemul de protecție federala cu privire la amenințările cibernetice. Proiectul menționează în mod explicit combaterea ransomware, o problemă cu care autoritățile locale din SUA s-au confruntat masiv în ultimii ani.
- Citeste si: Securitate cibernetica – Trenduri in 2020
În prezent, majoritatea statelor nu au instrumentele necesare pentru a combate amenințările la adresa infrastructurii computerizate. Dacă va fi aprobată, legea prevede ca directorul CISA să numească un responsabil pentru cybersecurity pentru toate cele 50 de state americane. Acesta va avea rolul de a coordona echipe specializate și de a coordona schimbul de informații cu privire la amenințările cyber între instituții și organizații.