EOSPlay, victimă a unui hack în valoare de 30.000 EOS
Una dintre aplicațiile de gambling din rețeaua EOS, EOSPlay, a fost victima unui hack în care s-au furat 30.000 EOS. Atacatorul a exploatat codul de smart contract pentru a forța câștigarea pariurilor și a congestionat rețeaua pentru a încetini blocarea acțiunilor sale.
Probleme ca acestea evidențiază vulnerabilitățile ale diferitelor ecosisteme cripto. Situația EOSPlay nu este aplicabilă doar pentru EOS, ci poate fi întâlnită la toate rețelele ce folosesc smart contracts.
What attacker did:
1. Rented a huge amount of CPU and NET at #EOSREX resource exchange.
2. Staked CPU&NET for (1) himself and (2) attacked contract.
3. Congested the network.
4. Initiated some transactions to the attacked contract. Won a lot of $EOS in gambling DApps.
— Dexaran (@Dexaran) September 14, 2019
Ethereum s-a confruntat cu probleme similare și, în majoritatea cazurilor, hackerii au acumulat fonduri importante prin această metodă.
Libra combate ideea că este o amenințare la adresa stabilității financiare
Șeful Asociației Libra, Bertrand Perez, a răspuns la declarațiile potrivit cărora proiectul de criptomonedă amenință stabilitatea financiară a națiunilor.
În interviu acordat cotidianului francez Les Echos, Perez a explicat:
”Astfel de afirmații nu sunt justificate. Politicile monetare sunt cele care vor influența Libra deoarece vor afecta monedele fiat pe care se bazează și nu invers.”
Proiectul prevede că valoarea Libra se va baza pe un coș de valute fiat ce include dolarul american, euro, yen, lira sterlină și dolarul din Singapore. Deși încă nu a fost luată o decizie oficială, Perez a apreciat că dolarul american va reprezenta aproximativ jumătate din rezerva ce ar putea sa ajungă la maxim 200 miliarde de dolari.
Șeful Asociației Libra a vorbit și despre ce s-ar putea întâmpla dacă una dintre monedele incluse în coș s-ar prăbuși subit:
„Dacă există o catastrofă pe o monedă sau o criză ce o afectează, am putea să o scoatem din coș, dar această decizie ar trebui supusă votului și luată de o majoritate de două treimi dintre membrii Asociație”,
a spus Perez.
Tom Lee: Președintele american poate interzice orice, inclusiv criptomonedele
Investitorul Tom Lee a susținut că interzicerea țigărilor electronice din SUA demonstrează că un ordin executiv prezidențial poate interzice orice. El consideră că industria criptomonedelor ar fi o țintă ușoară, având în vedere poziția exprimată de Donald trump față de Bitcoin.
După ce șase persoane au fost internate cu boli de plămâni aparent provocate de țigările electronice, Casa Albă a emis un ordin executiv ce interzice utilizarea și comercializarea lor în SUA.
Tom Lee a declarat pe Twitter că această acțiune ar putea fi luată și pentru Bitcoin, mai ales dacă acesta ajunge la 100.000$. Cu toate acestea, au existat și alte țări care au încercat intezicerea criptomonedelor fără succes.
Având în vedere că americanii sunt extrem de atașați de ideea de libertatea personală și financiară, în combinație cu creșterea lobby-ului pentru industria criptomonedelor, implementarea unei astfel de interdicții pare puțin probabilă.
Aventus Classic pentru combaterea fraudei în sistemele de vânzare a biletelor de evenimente
Protocolul bazat pe blockchain Aventus a dezvăluit o nouă versiune de cod numită Aventus Classic.
Aceasta a fost concepută pentru a crea o industrie de ticketing mai echitabilă și mai transparentă.
Aventus Classic este un protocol descentralizat open-source bazat pe Ethereum, conceput pentru a opri frauda și pentru a oferi mai multă transparență industriei de bilete pentru evenimente.
De asemenea, compania a lansat un concurs de premii de 15.000$ pentru dezvoltatorii de blockchain, în parteneriar cu The Satoshi Awards. Cei ce vor construi cel mai bun sistem de ticketing bazat pe blockchain vor primi un premiu de 15.000 de dolari în ETH. Conceptul câștigător va fi prezentat la The Satoshi Awards ce vor avea loc la jumătatea anului 2020.