Posibil hack de 50 milioane de dolari al exchange-ului UpBit
În cursul acestei dimineți, un transfer anormal de mare de ETH din exchange-ul UpBit semnalează posibilitatea unui hack de 50 milioane de dolari. La ora 6:30 AM ora României, sistemul de monitorizare Whalealert a anunțat pe Twitter că 342.000 ETH au fost mutate din contul UpBit. 30 de minute mai târziu, exchange-ul a suspendat retragerile și depunerile pentru a verifica situația.
UpBit a transferat toate fondurile existente în portofele offline și a anunțat că va acoperi pierderile de aproximativ 50 milioane de dolari. De asemenea, autoritatea de supraveghere coreeană KISA s-a implicat în investigarea posibilului hack.
Conform anunțului de pe site-ul oficial, UpBit va menține suspendarea pentru aproximativ 2 săptămâni.
Ghana planifică lansarea de monedă digitală în viitorul apropiat
Guvernatorul Băncii Centrale din Ghana a anunțat că instituția poartă discuții cu „părțile interesate cheie” pentru a explora un proiect pilot de monedă digitală „cu posibilitatea de a emite un e-cedi în viitorul apropiat. ”
Efortul urmărește să completeze creșterea sistemelor de plată electronică din Ghana, cum ar fi plățile mobile. Volumul de tranzacțiilor cu ajutorul telefoanelor mobile a crescut la 1,4 miliarde anul trecut, comparativ cu 982 milioane în 2017. Addison a comentat:
„Era digitală oferă un potențial enorm pentru sectorul financiar să se reorienteze pentru a satisface nevoile si cerințele consumatorilor și afacerilor pentru servicii financiare.”
Conglomeratul SBI investește în Securitize
Conglomeratul japonez de servicii financiare SBI Holdings a investit o sumă de șapte cifre în Securitize. Un furnizor de servicii pentru emiterea de securities digitale.
Investiția vine la doar două luni după ce Securitize a anunțat că a strâns 14 milioane de dolari de la Santander Bank și MUFG.
Securitize nu a dezvălui suma exactă investită de SBI, dar a anunțat că va folosit fondurile pentru a deschide un nou birou în Japonia.
Într-o declarație, CEO-ul SBI Holdings a declarat că compania sa „crede cu tărie în viitorul securities digitale”, citând Securitize drept unul dintre „jucătorii majori din industrie”. Conglomeratul japonez a colaborat anterior cu o serie de alte companii blockchain, inclusiv Ripple și consorțiul R3.
IRS are dreptul să investigheze tranzacțiile cu criptomonede ale americanilor
Un judecător din Washington a decis că IRS are dreptul să investigheze tranzacțiile cu criptomonede realizate de cetățenii americani. Decizia a fost luată într-un proces intentat de William Zietzke contra agenției de taxe și impozite. Zietzke a depus un amendament la declarația sa de venituri pe 2016 după ce și-a dat seama că a greșit calculul cu privire la impozitele ce trebuia să le plătească. Inițial, el a raportat un câștig de capital în valoare de 104.482 dolari, obținut din două tranzacții cu bitcoin.
Ulterior, el și-a dat seama că tranzacțiile nu au avut loc în 2016. A depus o declarație modificată care arată un câștig de capital de doar 410$ și a solicitat restituirea impozitelor pe care le-a plătit. Ca urmare, IRS a început să investigheze activitățile sale cu criptomonede, inclusiv prin solicitarea de date de la exchange-urile Bitstamp.
Zietzke a susținut că investigația îi încalcă dreptul la confidențialitatea tranzacțiilor financiare. Judecătorul a decis că IRS are autoritatea de a realiza investigațiile, dar a solicitat restrângerea acestora la anul 2016.