Hashflare închide contractele de minare Bitcoin

Unul dintre cele mai mari servicii de minare în cloud, Hashflare, a anunțat vineri că închide contractele de minare bazate pe SHA-256. Motivul este profitabilitatea redusă a acestora.

În anunț, compania afirmă că în ultimele 28 de zile, costurile întreținerii echipamentelor a depășit profiturile obținute din minare. Din aceasta cauză activitatea va fi oprită.

„Am depus toate eforturile posibile pentru rezolvarea problemei care a apărut – de exemplu, am luat în considerare o varietate de soluții tehnice care ne-ar fi permis să scădem cheltuielile legate de întreținere și electricitate … Deoarece mineritul BTC continuă să fie neprofitabil , vă informăm că de la 18 iulie 2018 a trebuit să demarăm dezactivarea echipamentului SHA, iar astăzi, 20 iulie 2018, am închis serviciul minier pentru contractele SHA-256 active „.

Hashflare nu a menționat ce se va întâmpla cu fondurile prezente în conturile utilizatorilor la momentul închiderii contractelor.

Volatilitate crescută a Bitcoin și scădere în volume pe piața cripto

În weekend, prețul Bitcoin a avut variații de 200 de dolari – sâmbătă a scăzut la 7300$. Apoi duminică a înregistrat o creștere până la 7500$ ca urmare a cererii de pe exchange-urilor Binance și Bitfinex.

Cu toate acestea, volumul de tranzacții a scăzut semnificativ, de la aproape 5 miliarde vineri la 3.5 miliarde. Analiștii de pe piață se așteaptă ca în perioada următoare să fie înregistrate scăderi.

Spre exemplu, CEO-ul exchange-ului Bitmex Arthur Hayes a declarat că este posibilă o coborâre la 6000$ înainte ca prețul să ajungă la 8000$.

Majoritatatea criptomonedelor de top au înregistrat variații minore, exceptând Cardano, cu o creștere de 4% în ultimele 24 de ore.

Tokenul AUGUR (REP) înregistrează o creștere anormală de 25%, atât în preț cât și în volum. Aceasta este justificată de unii analiști prin lansarea rețelei proprii.

ICON (ICX), 0x (ZRX) și Zilliqa (ZIL) au înregistrat de asemenea creșteri între 5 și 10%. În cazul ZRX este justificată de anunțul unei posibile integrări pe platforma Coinbase.

Malta aprobă legislație nouă în domeniul Blockchain

În data de 5 iulie, parlamentul maltez a aprobat legea cu privire la bunurile digitale (Virtual Financial Assets Act – VFAA). Aceasta reglementează activitatea bazată pe tehnologia DLT.

Autoritatea pentru Servicii Financiare este în prezent în proces de publicare a metodologiei de aplicare a noii legi. De asemenea a solicitat companiilor interesate să se autorizeze să aștepte până în luna august pentru a depune documentația.

Malta intenționează să creeze un mediu de reglementare prietenos pentru criptomonede, mai ales că unele companii importante deja și-au mutat sediile pe insulă. Sunt menționate aici exchange-urile OKEx, Binance și BitBay.

La începutul acestei luni, Binance a anunțat planurile de a înființa Founders Bank în Malta. Prin aceasta urmărește să devină prima bancă descentralizată, deținută de investitorii de pe piața cripto.

Coinmarketcap anunță restructurarea sistemului de raportare a volumelor de tranzacții

Cel mai popular site de statistici despre criptomonede, Coinmarketcap a fost acuzat de-a lungul timpului că stimulează raportarea de cifre exagerate de către exchange-urile pe care le include.

Gestionarii site-ului au anunțat că vor implementa o serie de măsuri în perioada următoare care să remedieze această situație. Acestea includ și eliminarea volumului minim de tranzacții care restricționa accesul platformelor de mici dimensiuni pe platformă.

Unul dintre motivele din spatele acestei decizii este apariția modelului de ”tranzaction fee mining” implementat de unele exchange-uri, în care comisioanele de tranzacții sunt returnate utilizatorilor sub formă de tokenuri native platfomelor respective.

De asemenea, utilizarea boților și a programelor automate care tranzacționează tokenuri native (așa-numita procedură de ”wash trading”) generează volume artificiale ce induc în eroare utilizatorii.