Pe lângă cele 15 mărci pe care le-a înregistrat în trecut, Banca Centrală Americană încearcă acum să pună patent pe o parte din utilizările tehnologiei din spatele bitcoin, după ce a redactat un document cu mai bine de 20 de patente care urmează să fie trimis către Biroul de Patente și Mărci Înregistrate, până la sfârșitul lunii.

Așadar, se pare că Banca Centrală Americană încearcă să preia controlul asupra tehnologiei blockchain, obținând toate patentele care acoperă tehnologia blockchain. Această abordare a fost observată acum un an și în ceea ce îi privește pe cei de la Coinbase.

De fapt, acum câteva luni Coinbase a înregistrat patente pentru cele mai multe aspecte legate de piața bitcoin, printre care portofelele hot, controlul parolelor private ale utilizatorilor, splitting-ul parolelor private pentru stocarea la rece, schimburile instantanee, seifurile personale și altele.

Cei de la CoinTelegraph au făcut un studiu printre avocații implicați în mediul bitcoin, punându-se următoarele întrebări:

  • Cum se poate patenta o tehnologie care a fost inventată de către o persoană necunoscută sau de către un grup de persoane cu intenția de a fi open-source?
  • Este aceasta o încercare de a omorâ moneda bitcoin și tehnologia blockchain?
  • Cum putem lupta împotriva acestor acțiuni?
  • Este până la urmă vorba de un jaf?

Așadar, încearcă Banca Centrală Americană să fure blockchainul?

Fondatorul Coinlex Sefano Capaccioli a comentat:

Cred că banca încearcă să folosească o metodă veche într-o lume nouă. Înregistrarea patentelor era metoda veche, încercarea de a obține monopol undeva, în timp ce această inovație împinge către descentralizare și open-source

So, is Bank of America trying to steal the blockchain?

Founder of Coinlex and CPA in Arezzo, Directir of Assob.it, Stefano Capaccioli commented:

“I think that this bank is trying to use an old manner in a new world. Registering patents was the old manner, trying to obtain a monopoly somewhere, while this innovation is pushing towards open-source and decentralization.”

De asemenea, conform celor spuse de Sian Jones, nu se poate vorbi despre un ”jaf” pentru că:

Dacă este o invenție nouă, atunci poți să aplici pentru un patent și, dacă nu a fost cineva care să o facă primul, ai putea să ai drept de monopol pentru o perioadă de timp. Aceasta este legea. Dacă este sau nu un comportament etic într-o anumită comunitate este deja altă problemă.

Afacerile (din zona blockchain și din afara ei), chiar și cele etice care operează în limitele legii, au o datorie să maximizeze profitul în beneficiul acționarilor, întotdeauna având acționarii LOR în vedere, așadar vor exploata orice ocazie de a obține drepturi de monopol. Se poate spune că așa funcționează NATURA. Acest lucru ilustrează cât cred cred unele instituții financiare globale că va deveni blockchainul” a comentat fondatorul grupului COINsult pentru conformarea la reglementări.

Adam Vaziri, avocatul bitcoin și directorul Diacle Limited, firmă de consiliere fintech, a spus:

Este o cursă pentru teritoriu, dar să sperăm că nu va submina standardele open-source care fac tehnologia accesibilă pentru toată lumea. Mai exact, sper că R3 va putea să navigheze prin labirintul patentelor atunci când își construiesc standardele…Blockchainul este Zeitgeistul decadei. Toată lumea are aceeași idee așadar toți vor încerca să se declare într-un fel sau altul proprietarii acesteia. Dar ca să fim sinceri, drepturile de patentare internaționale sunt deja sculptate în piatră cu precedente legale, esențialmente amenințarea încălcării drepturilor de autor din partea cuiva cu buzunare adânci pentru ca cele mai multe afaceri să își înregistreze tehnologia – aceasta este o strategie de patentare agresivă, în care obți nu patent pentru o invenție contrafăcută și îți pui pe jar competiția. Dar hai să fim realiști, dacă ai o idee grozavă, vrei să faci ce recomandă Warren Buffett – îți construiești o fortăreață în jurul patentului ca să ții la distanță competiția. Orice persoană cu simțul afacerilor ar face lucrul ăsta. Dar nu poți să obți colaborare cu patentele, de aceea e foarte important să folosești sigla open source pentru colaborări, pentru setarea standard, și apoi să construiești modele patentabile de proprietari la perferie. Acolo unde se intersectează acestea depinde de cât și cu ce instituții vrei să colaborezi. AOL a construit o fortăreață în jurul protocolului de email apoi lumea s-a îndreptat către protocoale deschise. Lecția – dacă faci fortăreața prea mare, oamenii te vor vedea ca pe o insulă.”