Holger Zschaepitz, editorialist senior la publicaţia Die Welt a pus la dispoziţie pe Twitter un grafic care reflectă problemele din economia Japoniei precum şi randamentele slabe pe 10 ani.
Aşa cum se vede în diagrama de mai sus, pentru prima dată din 2007, randamentele pe 10 ani ale Japoniei ajung la 0%. Zschaepitz a mai spus că randamentele pot ajunge chiar şi la valori negative în viitorul apropiat, dacă guvernul japonez va continua să tiparească bani în cantităţi mari.
În finanţe, randamentul reprezintă venitul câştigat în urma unei investiţii şi se exprimă procentual. Drept urmare, randamentul de 0% al Japoniei demonstrează ca investitorii săi nu vor avea niciun profit.
Printare de bani pe bandă rulantă
În condiţiile în care guvernul japonez tipăreşte bani permanent, rata inflaţiei yenului cel mai probabil că va creşte proporţional. Yuanul se va deprecia drept urmare. Din aceste cauze analiştii se aşteaptă ca preţul bitcoinului să fie de asemenea influenţat.
O creştere a preţului bitcoinului are de obicei legătură cu instabilitatea economică a unei părţi mari a pieţei de bitcoini. De exemplu, când s-a crezut despre piaţa de exchange din China că este cea mai mare, depreciarea yuanului determinată de tranzacţiile reactive din S.U.A a dus la o creştere a valorii bitcoinului.
Cu alte cuvinte, în timp ce yuanul s-a depreciat, traderii şi investitorii locali au căutat o alternativă. Una dintre formulele pentru păstrarea averilor rămâne pentru ei bitcoinul.
41% din piaţa mondială de exchange este afectată
Conform unor furnizori de date despre piaţa bitcoin, cum ar fi Brave New Coin, piaţa de BTC din Japonia reprezintă 41% din piaţa mondială. Este urmată îndeaproape de S.U.A. care deţine 30.6%.
Astfel, instabilitatea economică din Japonia şi deprecierea yenului au un impact masiv în cererea de bitcoini la nivel local.
Săptămâna trecută, cantitatea tranzacţionată pe piaţa din Japonia a crescut semnificativ. Ca rezultat preţul bitcoinului a sărit de la 1175$ la 1257$. La nivel local, piaţa din Japonia a crescut cu 1.47% în ultimele 24h. Acest lucru dovedeşte că există o cerere de monedă consistentă şi din ce în ce mai mare.
Sursa – Cointelegraph