Exchange-ul indian ZebPay a anunțat oprirea activității din cauza interdicției bancare

Unul dintre cele mai mari exchange-uri din India, ZebPay, a anunțat că își oprește activitatea. Cauza este interdicția impusă de Banca Centrală.

Reprezentanții platformei au făcut anunțul cu doar câteva ore înainte de implimentarea deciziei. ZebPay a declarat că oprirea activității este o consecință a condițiilor extrem de dificile din țară.

În luna iulie, Banca Centrală din India a emis o decizie ce interzice băncilor comerciale să mai ofere servicii companiilor cripto ce activează în această țară.

Majoritatea platformelor au protestat împotriva deciziei, înregistrând plângeri în justiție, însă decizia a fost amânată.

Bitcoin crește la 6700$, Ethereum depășește 220$

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a înregistrat o creștere de 200$. A depășit temporar pragul de 6700$, ajungând chiar la 6800$ pe unele exchange-uri precum Bitfinex.

Volumul de tranzacții a depășit 5 miliarde de dolari, un semn încurajator pentru analiștii de pe piața cripto.

Ethereum a reușit să depășească valoarea de 220$. Investitorii însă se tem în continuare de ICO-urile care își vor lichida fondurile.

Analiștii de la compania Diar au concluzionat că ICO-urile au vândut aproximativ 68% din ETH deținut. Acest lucru va menține presiunea pe piață.

O judecătoare americană declară că CFTC are drept de reglementare asupra criptomonedelor

În cadrul procesului intentat de CFTC antreprenorului Randall Crater, justiția a decis că tokenul vîndut de acesta intră la categoria commodities.

Crater a fost acuzat de o fraudă în valoare de 6 milioane de dolari după ce a vândut un token denumit My Big Coin. Antreprenorul a susținut că acesta este bazat pe aur. Autoritatea de supraveghere însă, a determinat că este vorba de o înșelătorie.

Judecătoarea Rya Zobel din Boston a decis că atât Bitcoin cît și My Big Coin intră în categoria monedelor virtuale. Ele se încadrează în legea cu privire la commodities din SUA.

În prezent, autoritățile din Statele Unite clasifică criptomonedele drept securities sau commodities în funcție de caracteristicile acestora.

La începutul lunii, un alt judecător din New York a decis că două tokenuri emise în cadrul a două proiecte ICO sunt securities și intră sub autoritatea SEC.

Analiștii de la MirandaFinIntel Consulting afirmă: Coreea de Nord folosește criptomonede pentru a evita sancțiunile internaționale

Specialiștii în cybersecurity și spălare de bani de la MirandaFinIntel Consulting au emis o declarație potrivit căreia Coreea de Nord folosește criptomonede pentru a evita sancțiunile economice.

Într-o analiză publicată de Asia Times, ei au susținut că prin utilizarea de portofele digitale și platforme exchange, autoritățile din Coreea de Nord pot rula criptomonede ce sunt ulterior convertite în valută fiat.

De asemenea, analiștii au afirmat că această țară intenționează să lanseze propria criptomonedă ce le va permite să își finanțeze activitatea.