Garzik susține ideea unei bifurcații ferme
Jeff Garzik, cunoscut în comunitatea bitcoin ca fiind unul dintre coderii vechi, a lansat de curând serviciul code-for-hire de la Bloq, pentru a dezvoltat funcționalități blockchain. Acesta susține în ocntinuare ideea unei bifurcații ferme pentru scalarea rețelei și în ultima vreme a intrat în discuții pe Twitter pe această temă. Garzik s-a arătat surprins că foarte mulți oameni au propus soluții inferioare pentru rezolvarea problemei dimensiunii blockului.
Bineînțeles, este și el de părere că trebuie să se crească dimensiunea blockului și și-ar dori ca ideea de Segwit să fie introdusă printr-o bifurcație fermă, pentru care ar fi nevoie de consens. ”Să punem controlul dimensiunii resurselor economice în mâinile câtorva dezvoltatori și mineri este contrar ideilor bitcoin” a spus Garzik pe Twitter. El vede soluția ca fiind o bifurcație fermă, idee pe care mulți o contestă. Sam Cole, fondatorul KnC, pretindă că bifurcația soft este mai directă pentru toți cei implicați, mai puțin pentru dezvoltatorii care interacționează cu portofelele bitcoin. Acesta a mai spus că implementarea este voluntară, dar nu poate fi testată până când nu va fi activată. Asta înseamnă că va dura foarte mult până când minerii să implementeze Segwit, pentru că vor vrea întâi să vadă care sunt efectele asupra rețelei.
Mai multe informații aici
Interzicerea monedei bitcoin în Rusia este incertă. Propunerea de lege a fost retrasă
Un act legislativ pregătit de Ministerul de Finanțe, care privește crearea și circulația așa-numiților surogați de bani (clasificare ce include și monedele digitale) a fost cel puțin temporar retrasă în urma comentariilor din partea ministrului de justiție.
Actul legislativ a primit feedback negativ după ce ministrul de justiție a avut obiecții pe motiv că nu au fost încorporate și comentariile sale în propunerea de legislație. Legislativul național, Duma,deliberează actul încă de la începutul anului.
Problema se pune cum vor fi pedepsiți cei care emit și pun în circulație bani privați în Rusia. Rapoartele din Rusia au indicat că unii susținători ai legii vor o sentință cu închisoarea și amenzi. Mai mulți observatori au sugerat că sunt câteva formulări defectuoase care din start au făcut legea să meargă pe un drum greșit. ”Proiectul este scris în cuvinte prea generale, așadar o gamă largă de activități care privesc monedele electronice pot să intre sub definiția de surogați de bani.” A spus Nikita Soshnikov, partener la o firmă de avocatură din Moscova. În plus, aceasta a mai spus că actul conține redundanțe care au trezit critici din partea ministerului.
Mai multe informații aici
Blockchainul se pregătește pentru rețeaua Thunder. Se așteaptă tranzacții foarte ieftine
În timp ce Ethereum devine lider în tehnologia contractelor smart, serviciul de portofele Blockchain a lasnat versiunea alfa a rețelei Lightning.
Exploratorul blockchain și furnizorul de portofele Blockchain a ainunțat oficial într-o postare pe blog că au devenit interesați de Rețeaua Lightning și că au lansat versiunea alfa pentru o rețea Thunder în versiunea alfa, pentru tranzacții off-chain și cross-blockchain.
Inițial găzduită ca o rețea de testare, versiunea alfa oferă suport atât pentru găzduirea de noduri și un portofel GUI, dar și comisioane mai mici pentru rețeaua off-chain și criptare totală a comunicării între noduri și portofele.
Fondatorul Blockchain, Peter Smith, a mai spus că Rețeaua Thunder oferă un număr impresionant de 100 000 de tranzacții pe secundă, folosind doar câteva mii de noduri pentru a rezolva câteva din problemele de scalabilitate ale bitcoinului care rezultă din gridlock-urile ocazionale ale tranzacțiilor
Mai multe informații aici
Băncile din Marea Britanie au refuzat 6 milioane de conturi ale cetățenilor. Bitcoinul nu refuză pe nimeni
În ultimii doi ani, 6 milioane de rezidenți ai Marii Britanii s-au trezit respinși de bănci atunci când au vrut să își deschidă conturi bancare.
Conform unui studiu făcut de serviciul bancar Pockit, din 2014 și până acum, unul din opt adulți au fost respinși de către bănci. Mai mult, studiul a aflat că șase din zece clienți observă că băncile nu sunt dispuse să își ofere serviciile lucrătorilor cu venituri mici. Această excludere din sistemul serviciilor financiare importante îi lovește pe cei mai vulnerabili.
Regulile stricte ale băncilor îi afectează pe cei cu venituri mici și pe pensionari. Ca și consecință, ei nu reușesc să folosească servicii importante, cum ar fi cumpărăturile online și debitul direct, opțiuni care lear permite să economisească niște bani în plus.
Aici ar putea interveni bitcoinul, care nu distcriminează și nu refuză nimănui participarea. Oricine are acces la Internet își poate crea un portofel și poate să înceapă să primească și să trimită criptomonedă, gratuit.
Mai multe informații aici