Frauda HashOcean îi face pe hackeri să ia în vizor mai multe pool-uri de minare
Trei petiții online separate au fost deschise de indivizi care și-au pierdut banii investiți după căderea companiei de minare HashOcean. Aceștia caută să își rezolve problema cu ajutorul departamentelor de infracțiuni transfrontaliere ca FBI-ul, CIA-ul, Interpolul și MI6.
Printre petiții se numără FBI – EUA: FIND HASHOCEAN.COM a lui Hugo Trombini în Brazilia, FBI – EUA – CIA – MI-6 – INTERPOL: FIND OWNER HASHOCEAN.COM a lui Adam A din Marea Britanie și FBI And Interpol Hashocean 700,000 people swindled a lui Gonzalo D. din Ciudad Autónoma de Buenos Aires, Argentina.Cele trei campanii au adunat până acum peste 1000 de semnături.
Hugo Trombini a descis de asemenea o pagină de Facebook, Find HashOcean, unde caută să obțină susținere de la alte victime ale țepei HashOcean, pentru a centraliza informațiile și a atinge un scop comun, să îi prindă pe cei care se află în spatele website-ului.
Trombini de exemplu spune că a făcut eforturi pentru a contacta organizațiile interesate, în speranța că va împărtăși informațiile pe care le are, inclusiv adrese de IP și detalii de contact. Speră în acest fel să ajute la urmărirea și localizarea celor care se află în spatele site-ului dispărut.
Grupul de hackeri Kypertech din Polonia a spart website-ul HashOcean după ce acesta a căzut, în încercarea de a obține informații care să ajute investigațiile. Aceștia sfătuiesc minerii să fie atenți atunci când lucrează cu mineri cloud. ”Pentru cei interesați, nu vă recomandăm site-urile de minare în cloud în acest moment. Am găsit deja încă 4 site-uri care încă rulează dar sunt țepe, după informațiile găsite pe forumurile din Deep Web. Urmează să facem în curând o listă. Vă rog să vă abțineți să postați linkuri de referal către site-uri, pentru că nu le putem valida iar dacă ținem cont de trendul de acum, în care site-urile se închid unul după altul, se pare că nici unul nu este 100% sigur. Chiar dacă ați fost plătiți mai multe luni la rând sau site-urile par legitime, știm cu toții ce s-a întâmplat când am spus același lucru despre #hashocean”
Mai multe informații aici
Agentul secret din dosarul Silk Road a continuat să fure bitcoini după ce a pledat vinovat
Au fost desecretizate noi documente din procesul dintre Guvernul American și fostul agent de servicii secrete Shaun Bridges, acuzat că ar fi furat bitcoini în timpul investigației Silk Road. Din câte se pare, acesta ar mai fi furat bitcoini chiar și după ce a pledat vinovat, în perioada în care se afla sub investigație.
Shaun Bridges este unul dintre foștii agenți federali acuzați că ar fi trecut de partea cealaltă a legii pe perioada investigațiilor Silk Road, piața neagră de pe Dark Web, acum închisă. În acel moment, guvernul american evalua că acesta ar fi furat aproape 800 000 de dolari americani în bitcoin, monede confiscate de la Silk Road.
Bridges a pledat vinovat vara trecută pentru spălare de bani și fraudă și a fost condamnat la 6 ani de pușcărie în luna decembrie.
Totuși, conform documentelor desecretizate de curând (o moțiune de urgență pentru arest depusă în ianuarie și un mandat de percheziție din februarie) Bridges ar fi furat și alte fonduri la câteva luni după ce a fost pus sub acuzare.
Procurorii au spus că guvernul investiga dacă acesta a guvernul deja îl investiga pentru furtul a 700 000 de dolari în bitcoin în luna iulie a anului trecut, când acesta a mai furat 20 000$ în septembrie. Cel de-al doilea furt s-ar fi petrecut la mai puțin de două luni înainte de acuzarea lui Bridges și după ce acesta a pledat deja vinovat.
Mai multe informații aici
Autoritățile din China redactează legea proprietății virtuale
Congresul Național al Poporului, organul legislativ național al Chinei, a lansat o propunere legislativă pentru codul legislativ civil care, dacă este implementat, va veni cu o definiție legislativă pentru proprietatea virtuală.
Au apărut de curând rapoarte cum că definiția s-ar putea extinde și către bunurile bazate pe blockchain, inclusiv bitcoinul și alte monede digitale. Cu toate acestea, Roland Sun, partener legislativ al consorțiumului blockchain ChinaLedger, evaluează acum că textul în cauză cu conține referințe clare către monedele digitale sau bitcoin, fapt subliniat și de alte surse locale.
Într-un interviu, Sun a spus că legea este mai degrabă creată pentru a rezolva disputele mai vechi legate de furtul proprității din jocurile online.
Deși a recunoscut că definiția ar putea să fie extinsă pentru a include monedele digitale, acesta a spus că ”mai este mult” până ca o astfel de definiție legislativă să intre în vigoare. ”Nu mă aștept la o recunoaștere legislativă a drepturilor de proprietate asupra criptomonedei în următorii 5-6 ani”
Cu toate acestea, Sun a spus că este ”o chestiune de timp” înainte ca autoritățile din China să fie nevoite să ia o decizie asupra felului în care clasifică monedele digitale, luând-o pe urmele reglementărilor din SUA, Australia, Marea Britanie și Japonia, care au fost printre cele mai progresive țări la nivel internațional.
Fondată în 2016, ChinaLedger este un consorțium de dezvoltare și cercetare al cărui vârf de lance a fost Wanxiang Blockchain Labs și care s-a concentrat pe tehnologia blockchian.
Mai multe informații aici
Firmele rusești de finanțe intră în consorțiumul blockchain
Un grup de bănci rusești și companii de servicii financiare a format un consorțium pentru sectorul privat care se concentrează pe aplicabilități ale tehnologiei blockchain.
Anunțat pe 1 iulie, consorțiumul include firma de procesare de plăți QIWI, B&N Bank, Khanty-Mansiysk Otkritie Bank, Tinkoff Bank, MDM Bank, și serviciul Accenture. Lansarea a fost făcută la al 25-lea Congres Internațional de Finanțe din St. Petersburg, găzduit de banca centrală a Rusiei.
Printre zonele de interes se numără dezvoltarea dovezii de concept blockchain, munca de cercetare și comunicarea politicilor, dar și crearea de standarde pentru tehnologie. Grupul a spus în declarații publice că intenționează să aibă o abordare proactivă în comunicarea cu autoritățile locale și legislativ.
Mișcarea vine la câteva luni după ce QIWI și-a exprimat speranța că va crea un ”R3CEV rusesc”, făcând referire la consorțiumul de servicii financiare concentrat pe blockchain și dezvoltare de registre distributive, care numără mai mult de 40 de instituții membre.
Conform rapoartelor, banca centrală a mai dezvăluit la eveniment și alte detalii despre dezvoltarea blockchain în Rusia.
Conform ForkLog, directorul adjunct al Băncii Rusești Olga Skorobogatova a vorbit despre munca la un sistem de transmitere a mesajelor bazat pe blockchain, care se pare că ar fi testat în conjuncție cu parteneri externi.
Mai multe informații aici
ICAP construiește un ”Rosetta Stone” blockchain pentru a dezvolta procesul post-tranzacțional
ICAP a construit ceea ce numesc intern un Rosetta Stone pentru traderi. Termenul se referă la un text hieroglific antic care a adus împreună mai multe limbi din antichitate și a deschis calea pentru înțelegerea mesajelor codate din ruinele egiptene.
ICAP invocă acest termen pentru a descrie noul său sistem de administrare a fluxului de lucru a securităților post-tranzacționale, sistem acum codat într-un singur pcoces de afaceri. A fost creat pentru a le permite cumpărătorilor să tranzacționeze cu orice broker dintr-o gamă largă de posibili traderi.
Pentru a folosi terminologia curentă blockchain, compania a scris ceea ce descrie ca fiind un contract smart elaborat. Așadar, următorul pas logic ar fi introducerea unui blockchain în sistem.
Divizia Serviciilor de Informații și Risc Post-Tranzacțional a anunțat în martie testarea cu succes a unui prototip blockchain folosind mesageria mlti-asset și rețeaua Harmony. Într-o discuție cu directorul ICAP Jenny Knott, aceasta a explicat de ce sistemul elaborat post-tranzacțional este construit pentru a folosi o gamă largă de blockchainuri. ”Astăzi, contractele smart sunt compatibile cu ethereum … Ceea ce am făcut este să creăm un sistem despre care credem că ar trebui să fie în cele din urmă compatibil cu orice tehnologie blockchain echivalentă.”
Knott a propus întâi ideea de a construi un serviciu de blockchain paralel care ar opera îmreună cu workflo w-ul ICAP automat. Echipa formată în jurul proiectului vrea să le arată clienților că serviciul nu este doar o jucărie nouă și că aduce valoare reală pe piață.
Mai multe informații aici