Apple integrează plățile cu bitcoin în aplicația iPhone Messaging

iPhone 7 a fost dezvăluit publicului. În cadrul evenimentului, mai mulți vorbitori au putut prezenta diverse funcționalități ale telefonului. Reprezentanții iMessage au spus în prezentare că vor include și tehnologie de plăți p2p care va utiliza atât bitcoin cât și monedă fiat, cu ajutorul companiei Circle.

Mai multe informații aici

PayPal a fost folosit ani de zile de vDOS pentru a spăla bani

Atacurile DDoS au devenit o afacere avantajoasă. În doar doi ani, serviciul online ilegal vDOS din Israel a avut profituri de mai bine de 600 000$ în doi ani. Așadar, există o cerere masivă pe piață pentru aceste servicii. În urma unui hack al serverelor vDOS, au fost însă descoperite informații despre clienții care plăteau pentru astfel de servicii. S-a dovedit că popularul serviciu este un adevărat creuzet internațional de infractori.

vDOS oferea servicii foarte ieftine, începând de la 19,99$ pe lună, ceea ce i-a făcut populari foarte rapid. Majoritatea atacurilor DDoS din ultimii ani își au originea la ”firma” israeliană. Aceștia au folosit pentru început ca serviciu de plată PayPal, înainte de a trece la bitcoin.

În ultimii ani, PayPal a fost folosit pentru spălarea de bani. Deși este un serviciu popular, este dificil să se facă distincția între tranzacțiile frauduloase și cele legitime.

Mai multe informații aici

Situația la schimburi – reglementările blockchain în UE nu ar trebui să strice ordinea financiară

O organizație de tranzacționare de securități la schimburi a trimis o scrisoare către autoritățile de top din Uniunea Europeană în care vorbesc despre reglementarea utilizării blockchainului.

Răspunsul, trimis săptămâna trecută de Federația Mondială a Schimburilor  (WFE) către Autoritatea Securităților și Piețelor Europene (ESMA) vine la mai bine de un an după ce agenția a început să solicite informații din partea acționarilor legate de tehnologie.

Scrisoarea susține implicarea ESMA în spațiul blockchain, dar spune că tehnologia nu ar trebui să înlocuiască în totalitate terții de pe piață (argument care contravine sistemelor ca bitcoinul, care la nivel fundamental nu implică terți)

Un studiu recent făcut de WFE a descoperit că majoritatea membrilor asociației testează blockchainul. Totuși, conform scrisorii, problemele legislative și de reglementare împiedică dezvoltarea.

Mai multe informații aici

ABN Amro NU lansează propriul portofel bitcoin

Gigantul bancar olandez ABN Amro a negat că ar căuta să lanseze un portofel bitcoin. Noile declarații vin după ce s-a descoperit o pagină web care părea să discute despre o lansare de portofel bitcoin, iar pe rețelele sociale au urmat o serie de speculații cum că banca ar vrea să lanseze un portofel electronic pentru moneda bitcoin.

Un reprezentant al ABN Amro a spus că deși banca a testat ideea ”în urmă cu trei sau patru ani” proiectul a fost unul de scurtă durată, abandonat rapid.

”Da, avem un articol mai vechi despre un experiment de acum câțiva ani. Nu oferim clienților noștri portofele bitcoin”

Cu toate acestea, ideea i-a entuziasmat pe pasionații bitcoin pe rețelele sociale. Mulți entuziaști au sperat că va fi un pas înainte pentru moneda digitală.

Se pare însă că ideea nu este chiar  atât de departe de orice adevăr.

De exemplu, banca LHV din Estonia a lansat în trecut o aplicație de portofel electronic, în timp ce gigantul Deloitte a instalat un bancomat bitcoin în birourile din Toronto.

Mai multe informații aici 

Mai multe oportunități de locuri de muncă în domeniul blockchain

Într-un scenariu ideal, sectorul educațional lucrează împreună cu idustriile pentru a asiugra un echilibru între forța de muncă și oportunitățile de angajare. Acest lucru nu se întâmplă mereu, mai ales când vine vorba de tehnologia monedelor digitale. Diferența dintre locurile de muncă și sectorul educațional i-a făcut pe mulți profesioniști și studenți să se înregistreze la diferite cursuri online despre bitcoin și tehnologia blockchain.

În acest moment doar o mână de universități oferă cursuri profesioniste pe aceste teme. Din fericire, există mai multe platforme de cursuri care le permit oamenilor să deprindă secretele industriei. În acest fel, au acces la sectoare bancare, financiare și instituții IT.

Conform rapoartelor, a apărut o cerere din ce în ce mai mare pentru cursurile bazate pe criptomonedă. Platforma Coursera este foarte populară în rândul celor care aspiră să își construiască o carieră în mediul tehnologiei cripto, însă nu este singura. Mai multe facultăți și platforme online oferă cursuri de diferite nivele pe domeniul blockchain.

În România, revista GoanaDupăBitcoin oferă webinare live în fiecare marți, de la ora 18.00, pentru începători.

Primul curs a avut loc pe 6 septembrie și a atacat o introducere în domeniul bitcoin, explicând ce este moneda, cu ce scopuri a fost creată și cum poate fi folosită. Mâine, pe 13 septembrie, Vasile Oniță (redactor-șef la GoanaDupăBitcoin) și Andrei Andone (analist financiar la StartHash) vor discuta despre minarea de bitcoin.

Mai multe informații aici