Dezvoltatorii au introdus Bloom Filters pentru a îmbunătăți securitatea portofelelor bitcoin
Securitatea este cea mai importantă atunci când se sugerează noi tehnologi în industria bitcoin. Cea mai nouă propunere este de a introduce filtre bloom pentru clienți, prin oracole semi-trusted.
Introducerea acestor filtre va fi o bornă importantă pentru securitate, iar soluția BIP37 SPV trebuie să fie reconfigurată.
Pentru utilizatorii bitcoin care au ales modelul de client lightweight, există câteva probleme asociate cu BIP 37 SPV în implementarea sa curentă. În primul rând, nivelul de securitate care se anticipa inițial nu va fi obținut cu suportul BIP37 SPV al portofelului. Natura probabilistică a filtrelor bloom nu oferă deloc securitate, iar o implementare greșită a tehnologiei nu reușește decât să înrăutățească lucrurile și mai mult.
În al doilea rând, cresc problemele legate de folosirea procesorului pentru clienții lightweight care sunt adesea folosiți ca noduri în rețea. Crește și riscul atacurilor DdoS, pe măsură ce clienții cer în continuare blockuri costisituare, iar clientul procesează același block în continuu.
Trebuie găsită o soluție, care ar putea să vină din partea filtrelor bloom. Acestea ar putea să înlocuiască standardul BIP37 SPV. Filtrele individuale pot fi cașetate între clienți în loc să fie reprocesate. În plus, nodurile normale pot să completeze blockchainul și re-scanările tranzacțiilor fără ca datele blockului să fie disponibile pe dispozitiv.
Mai multe informații aici
Adresa publică Mt Gox nu va fi făcută publică
Adresa de portofel care aparține schimbului Mt Gox nu va fi făcută publică, conform deciziei chestorului numit de curtea judecătorească să se ocupe de cazul infamului schimb de bitcoin.
Deși inițial chestorul responsabil promisese să facă publice aceste date, acesta și-a revizuit declarațiile și nu va mai face publice adresele de portofel, din cauza unor temeri că ar putea să existe repercursiuni. Acesta recunoaște că inițial și-a dorit să facă datele publice, în speranța că investigația va progresa mai repede în felul acesta, dar între timp a identificat riscuri care ar putea să pună în pericol informațiile personale și securitatea utilizatorilor schimbului. După ce a discutat cu comunitatea bitcoin despre aceste riscuri, chestorul a decis că ele depășesc avantajele pe care le-ar putea aduce publicarea adresei de portofel.
Pe de altă parte, echipa de investigații va publica un raport despre incidentul Mt Gox în curând.
Mai multe informații aici
Autoritățile norvegiene au prins 15 dealeri de droguri în operațiunea Silk Road 2.0
Poliția din Norvegia a făcut o captură record, după ce a arestat 15 traficanți de droguri. Cei 15 își făceau afacerile pe o a doua versiune a pieței online Silk Road, după ce Biroul de Investigații Federale din SUA a închis prima versiune în 2013.
Serviciul de Investigații din Norvegia a lansat operațiunea Marco Polo, cea mai mare operațiune împotriva crimei organizate de pe Dark Web. Se pare că aceștia au fost prinși din cauza unei neglijențe a operatorului site-ului, Blake Benthall, care ar fi înregistrat unul dintre servere pe numele său. În felul acesta, autoritățile americane au obținut o listă de clienți și nume ale vânzătorilor, dar și ale operatorilor pieței. Printre nume, se aflau și nume de utilizatori care își desfășurau activitatea pe Silk Road – Kvalitetsbevisst, Deeplove și Alfa&Omega.
Poliția nu a confiscat doar droguri, ci și aparatură și dispozitive de comunicare (calculatoare, harddiskuri, stickuri de memorie, tehnologii de camuflaj).
Întreaga investigație se concentrează asupra traficaților și nu asupra cumpărătorilor de droguri, care cumpărau în mare parte doze mici de droguri recreaționale.
Mai multe informații aici
Schimbările făcute Schimbului de Securități Australian ar putea să descurajeze startupurile FinTech și bitcoin
Schimbul de Securități Australian (ASX) ia în considerare o serie de schimbări pentru reglementările de listare. Dacă sunt acceptate, atunci companiile FinTech și startupurile bitcoin ar putea să fie blocate de la listarea pe cel mai important schimb de securități australian.
ASX este cunoscut pentru faptul că explorează și vrea să implementeze tehnologia blockchain ca soluție pentru acorduri, încercând să înlocuiască sistemul tradițional cu o tehnologie mai eficientă și mai ieftină. În mod ironic, ASX urmează să facă schimbări care pun frână startupurilor blockchain din Australia. După noii termeni de funcționare, companiile aflate în stadiu incipient, care au un flux monetar limitat ar putea să fie blocate de la listarea pe ASX, în ciuda faptului că 45% din companiile listate pe ASX au venituri mai mici de 1 milion de dolari fiecare.
Mai multe informații aici
Cel mai mare furnizor de minare în cloud anunță scădere în prețul de minare Ethereum
Gigantul de minare Genesis a dat presei imagini cu cea mai mare fermă de minare în cloud pentru ether din lume, Enigma.
Ether se numără printre monedele cu cea mai spectaculoasă creștere, după bitcoin. Acum doar câteva luni, prețul era de 1$, apoi a avut o creștere rapidăla 13$, iar în acest moment s-a stabilizat la 104. Această creștere rapidă i-a entuziasmat pe investitori, iar dacă unii dintre ei au investit direct în Ethereum, alții se îndreaptă către piața de minare în cloud. Genesis, cel mai mare furnizor de minare în cloud și primul miner cloud de ether a anunțat azi o scădere semnificativă la minarea de ether, de la 44$ per MH/s la 37 per MH/s.
Mai multe informații aici
Ransomware în spiritul Robin Hood
Când să zici că le-ai văzut pe toate, un atac de tip ransomware cere bani pentru caritate, după ce a criptat toate fișierele de pe calculatorul cuiva.
CryptMix criptează fișierele de pe calculatorul victimelor, făcându-le neutilizabile. Conform Heimdal Security, o cunoscută companie anti-malware și companie de softuri de securitate, noul ramsomware se folosește de manipulare psihologică pentru a le convinge pe victime că ar avea ”intenții bune”. Construit în mare parte folosind codul sursă de la alte programe malware open source ca și CryptoWall 4.0 și CryptXXX, malware-ul nu poate fi eliminat de pe calculatorul afectat fără parolă, care poate fi obținută doar după ce se plătește o răscumpărare. Pentru a face situația și mai proastă, infractorii cibernetici din spatele ransomware-ului adaugă și un termen limită, după care dublează răscumpărarea la fiecare 24 de ore până când aceasta este pătită. ”Prețul” inițial pe care utilizatorii ajung să îl plătească este de 5 bitcoini, după care nu numai că se decriptează fișierele dar se oferă și protecție sistemului, care devine invulnerabil, ba chiar vine cu 3 ani de suport tehnic.
Infractorii apelează și la latura sensibilă a utilizatorilor , pretinzând că banii vor merge către o cauză nobilă, pentru ajutorarea copiilor neprivilegiați, cu cadouri și asistență medicală.
Mai multe informații aici
Finanțatorii, mai dornici să susțină blockchainul decât bitcoinul
Publicația CoinDesk a lansat un nou raport care face un sumar al trendurilor cheie, datelor și evenimentelor din primul trimestru al lui 2016.
Entuziasmul pentru blockchain începe să se mai tempereze iar antreprenorii și organizațiile trec la implementare și execuție. Așadar au apărut noi dezbateri legate de stadiul în care se află acum tehnologia blockchain și moneda bitcoin.
Capitalul de risc – în primul trimestru din 2016, investițiile totale de capital de risc în startupuri blockchain și bitcoin depășește acum 1,1 miliarde de dolari. Și mai important, primul trimestru s-a văzut o reversie în trendul descendent al investițiilor. Aceste rezultate ale investițiilor sunt și mai impresionante dacă ținem cont de piața de capital de risc în ansamblu, care a fost mai scăzută.
Investitorii se îndreaptă către blockchain. În mare parte, povestea anului în 2015 a fost tehnologia din spatele bitcoin, blockchainul sau tehnologia registrelor distributive. Acest trend a continuat și în primul pătrar din 2016, iar numărul instituțiilor tradiționale care se implică în inițiativa blockchain a crescut.
Mai multe informații (grafice și sondaje de piață) aici