Cele mai mari bănci din Marea Britanie trec la rate negative. Avantaj pentru bitcoin?

În ultimele zile câteva din cele mai mari bănci britanice, inclusiv Santander UK, Banca Regală a Scoiției și banca comercială NatWest și-au notificat clienții că este posibil să implementeze dobânzi negative pentru conturile lor bancare.

Banca Scoției și NatWest încă nu au făcut public programul prin care vor implementa tăierea dobânzilor. Santander însă, care este una dintre cele mai mari bănci britanice, a comunicat clienților că banca va crește dobânzile la conturile curente 123 de la 3 la 2%.

Conturile curente de la Santander servesc milioane de clienți încă din 2012, iar anunțul făcut recent dde bancă urmează să îi coste pe clienți sute de dolari pe an. Analiștii și experții financiari, rintre care Justin Modray de la Candid Financial Advice, a spus că tăierea dobânzilor ăi privesc pe câteva milioane de deținători de conturi bancare din Marea Britanie.

Modray a spus:

”Este o loviură pentru cei care fac economii. Este greu să îi vezi pe cei afectați care și-ar putea muta banii pentru a avea dobânzi mai mari. Cei de la Santander realizează asta și vor să își maximizeze profiturile, dar ar putea să aibă parte de repercursiuni din partea clienților supărați.

Mișcarea celei mai mari bănci britanice ar putea să aibă impact negativ asupra operațiunilor companiilor mici și organizațiilor de caritate, care vor trebui în curând să plătească un comision pentru a-și păstra banii la băncile respective. Afacerile mici, în special startupurile, lucrează zi de zi uc băncile pentru a-și menține capitalul și rezervele de bani.

Cu toate acestea, dacă băncile prezintă condiții economice nefavorabile pentru companii și organizații, vor începe în mod normal să caute alternative non-bancare. Aici intervine bitcoinul. Bitcoinul, ca monedă digitală descentralizată, oferă control absolut asupra banilor și finanțelor pentru indivizi și organizații. Așadar, afacerile mici își pot controla banii fără implicarea băncilor și fără alterarea frecventă a dobânzilor.

Erik Voorhees – Bitcoinul a ajuns la stabilitatea unei burse mari

Conform spuselor lui Erik Voorhees, moneda bitcoin este la fel de stabilă ca o bursă cu capital mare.

Directorul de la ShapeShift a spus că stabilitatea monedei bitcoin a crescut și că acest lucru pune capăt criticii cu care se confrunta criptomoneda în stadiile incipiente.

”Moneda bitcoin a ajuns la stabilitatea unei burse cu capital mare. Acest lucru este extraordinar de impresionant și pune capăt unor critici de care se lovea la început.”

Prin contrast față de volatilitatea infamă de până acum, bitcoin a arătat semne semnificative de maturizare. Pe perioada votului britanic de ieșire din Uniunea Europeană, moneda bitcoin a fost pe același calapod cu aurul ca refugiu împotriva nesiguranței de pe piață, stabilindu-și locul ca opțiune de încredere față de sistemul financiar tradițional.

Imediat după votul Brexit, volatilitatea lirei sterline a întrecut-o pe cea a bitcoinului, făcând criptomoneda o oportunitate de investiție mai atractivă.

Pe măsură ce bitcoinul este mai bine situat la nivel global, sistemele financiare vechi se confruntă cu din ce în ce mai multe probleme. Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunțat un pachet de stimuli pentru japonia undeva la 265 miliarde de dolari, care este un semn de stagnare economică și de devaluare a yenului.

În Europan, Deutsche Bank estimează că băncile europene, în special cele din Italia, au nevoie de un bailout de 166 de miliarde de dolari sau se vor prăbuși. Din cauza acestor indicatori economic, fostul director al Rezervei Federale din SUA Alan Greenspan prezice hiperinflație masivă și îndeamnă la întoarcerea către standardul de aur pentru a preveni o catastrofă economică. Între timp, 71% dintre americani cred că economia este măsluită, ceea ce demonstrează lipsa încrederii în vechiul sistem financiar. Acesta ar putea să fie momentul perfect pentru ca bitcoinul să intervină.

Mai multe informații aici 

Gary Johnson ar studia mai atent grațierea lui Ross Ulbricht, Edward Snowden, Chelsea Manning

Candidatul la președinție Gary Johnson a indicat că ar putea să grațieze mai mulți cripto-anarhiști și avertizori ai publicului.

Johnson, candidatul la președinție nominalizat de Partidul Libertarian a spus că ar lua în considerare grațierea fondatorului Silk Road Ross Ulbricht și a avertizorilor Edward Snowden și Chelsea Manning, care a colaborat la WikiLeaks.

Johnson este un candidat de la un partid terț care de obicei nu are rezultate foarte bune în alegerile naționale. Anul acesta însă situația este foarte diferită. Sondajele arată că este aproape de 15%, ceea ce, la nivel național, este o cerință obligatorie pentru a fi inclus în dezbaterile naționale, împreună cu candidații celorlalte partide importante.

Pe lângă aceasta, a avut parte de susținere favorabilă de la mai mulți jucători puternici din politică, inclusiv Ted Cruz, fostul guvernator Jeb Bush și nominalizatul republican din 2012 Mitt Romney.

Johnson este singurul candidat prezidențial din 2016 care a indicat că ar fi dispus să îi ofere o grațiere lui Edward Snowden.

Atât Donald Trump cât și Hillary Clinton au avut de suportat consecințe de pe urma informațiilor scoase la lumină de Snowden. Trump l-a numit ”trădător” și chiar a cerut execuția lui, iar Bernie Sanders, deși a recunoscut rolul pe care l-a avut în educarea publicului, tot consideră că ar trebui pedepsit.

Rand Paul arată mai multă empatie față de Snowden și motivația sa, dar tot este pentru o ”sentință cu închisoarea”, fie ea și ușoară, pentru că a încălcat legea.

Jill Stein, reprezentant din partea Partidului verde, în acest moment pe locul 4 în cursa prezidențială, are o atitudine similară cu cea a lui Johnson, spunând chiar că Snowden ar primi o funcție în administrația ei.

Campania lui Gary Johnson acceptă donații în bitcoin. Este singurul candidat dispus să o facă.

Mai multe informații aici

A început revoluția blockchain – Alibaba face donațiile urmăribile

Alibaba a introdus tehnologia blockchain imună la falsificări, pentru a îmbunătăți responsabilizarea în activitățile de caritate chineze

Agenția de presă din China a raportat că filantropia chinezească a crescut de 10 ori, la 15 miliarde de dolari din 2014. Aceste cifre au fost acompaniate de mai multe scandaluri legate de felul în care se cheltuiesc banii, ceea ce i-a motivat pe cei de la Alibaba, cea mai populară piață de comerț electronic condusă de miliardarul Jack Ma.

Ant Financial, afiliați la Alibaba Group Holding, se ocupă de această nouă inițiativă care are ca scop să rezolve problema folosirii fondurilor. A început un registru care înregistrează donațiile făcute de mai bine de 400 de milioane de utilizatori ai Alipay, serviciul de plăți online și investiții. Donatorii vor putea să urmărească istoricul de tranzacții, să știe unde ajung fondurile lor și cum sunt folosite.

Mai multe informații aici