Curtea federală a respins reclamațiile de phishing ale celor de la BitPay
O bătălie legislativă dintre procesorul de plată BitPay și compania de asigurări a luat sfârști.
Ieri a fost înaintat un ordin judecătoresc care a respins procesul dintre BitPay și Massachusetts Bay Insurance, subsidiar al Hanover Insurance, fără prejudicii. Conform ordinului judecătoresc semnat de Judecătorul Districtual Steve Jones, cele două părți au ajuns la un acord in principium.
Procesul a început în anul 2014, când BitPay a pierdut aproape 1,8 milioane în bitcoin, în timpul unui atac de phishing care a avut ca țintă echipa de conducere. La acel moment, atacatorul necunoscut a reușit să obțină plăți din partea BitPay dându-se drept David Bailey, directorul BTC Media, al cărui calculator a fost hack-uit.
Echipa de conducere a BitPay a autorizat trei tranzacții separate de bitcoin, inclusiv una din contul de pe Bitstamp. La scurt timp după incident, BitPay a înaintat o cerere către asigurator, care i-a fost refuzată. După bătălia legislativă, problemele s-au soluționat după ce asiguratorul și BitPay au ajuns la un acord, al cărui termeni nu au fost făcuți publici.
Mai multe informații aici
Gigant financiar din China se alătură consorțiumului R3
Ping An Insurance Group, o importantă firmă financiară din China cu active de peste 764 de miliarde de dolari, este prima firmă financiară chineză care se alătură grupului R3. Ping An are mai multe ramuri de afaceri și lucrează în industria asigurărilor,bancară și în sectorul finanțărilor personale.
Consorțiumul R3, cu sediul în New York, include membri din Europa, America de Nord și din Asia, dar intrarea celor de la Ping An este importantă pentru că firma operează în China, a doua economie mare la nivel mondial. Alăturarea celor de la Ping An la consorțiu vine după dezvăluirea formală a unuia dintre proiectele de dezvoltare care pentru R3 este vârf de lance, și anume Corda. Corda este o aplicație a tehnologiei inspirată de blockchain care reimaginează registrele distributive de la zero, cu contractele de schimb în minte, spre deosebire de abordarea activelor.
Mai multe informații aici
Primul startup bitcoin din Emiratele Unite Arabe s-a închis
Firma de plăți bitcoin YellowPay, după unele surse primul startup din industrie din Orietnul Mijlociu, și-a închis porțile din motive necunoscute încă.
Înființată în 2014, YellowPay a căutat să promoveze bitcoinul ca soluție de comerț elecronic în Orientul Mijlociu, înscriind un fost director de administrare pentru PaPal ca și consultant senior.
În ciuda faptului că avea tracțiune pe piață, unele surse sugerează că startupul avea probleme cu modelul de afaceri, inclusiv cu decizia de a pune accent pe beneficiile monedei digitale în plățile online, strategie de afaceri care a pierdut simpatia industriei și investitorilor.
Cu toate acestea, știrile din regiune sunt pozitive. Guvernul din Dubai a făcut un parteneriat oficial pentru a găzdui Keynote 2016, o conferință concentrată pe blockchain care urmează să aibă loc în 30 mai.
Mai multe informații aici
Co-fondatorul Coinbase – ethereum ar putea să depășească bitcoinul
Într-o postare pe blog de 2500 de cuvinte, Fred Ehrsam, co-fondatorul unuia dintre cele mai bine finanțate startupuri blockchain, a luat în vizor ceea ce numește o comunitate itcoin ”stagnantă”, depășită de inovatorii care lucrează la rețeaua Ethereum.
Conducerea Coinbase pare dezamăgită de ceea ce percep ca o lipsă de progres în rândul dezvoltatorilor bitcoin și de tehnologie ca întreg. În postare, Ehrsam a căutat să poziționeze Ethereum ca un posibil competitor pentru bitcoin și a spus că, după părerea lui, protocolul competiției ar putea să depășească cu mult bitcoinul.
Declarațiile vin după luni de tensiuni dintre startupul care a crescut într-un ritm amețitor și comunitatea bitcoin, după ce directorul Brian Armstrong a fost foarte vocal în legătură cu creșterea dimensiunii blockului.
Mai mutle informații aici
Omori monștri, primești bitcoin – Serverul Minecraft lansează versiunea 2.0, deschide Satoshi Town
BitQuest, un server pentru jocul Minecraft care folosește sisteme monetare denominate în bitcoin pentru tranzacțiile din interiorul jocului, tocmai a intrat în versiunea 2.0.
Acesta îi răsplătește pe utilizatori în bit (1/1000000 dintr-un bitcoin) atunci când omoară monștri sau când tranzacționează cu utilizatorii. Toate fisele sunt stocate pe un portofel bitcoin standard pe blockchain, pe care se pot transfera bani și dintr-un portofel din afară.
Versiunea 2.0 de la BitQuest s-a lansat pe 19 mai 2016, și a adus câteva schibări interesante în economia jocului. Serverul va înregistra acum tranzacțiile on-chain în loc să o facă off-chain, așa cum făceau înainte de update, pentru a reduce eforturile suportate de furnizorul de server care trebuia să urmărească fiecare tranzacție, să securizeze și să segregheze portofelele, să verifice posibile duplicări. De acum blockchain-ul va prelua toate aceste responsabilități.
Cu toate acestea, schimbarea cine și cu comisioane mai mari și cu timp de tranzacție mai lung. Cei mai mulți jucători nu vor fi afectați, iar schimbarea le va permite jucătorilor să facă tranzacții în afara serverului.
Serverul a deschis de asemenea și o așezare nouă, numită Satoshi Town, unde poți cumpăra obieccte cu bitcoin, cum ar fi mâncare sau aripi de Elytra. Partea interesantă este ce se întâmplă cu monedele cheltuite. Tote tranzacțiile din Market se duc către un portofel al lumii. De fiecare dată când e ucis un montru, un număr mic de calcule (și baftă) ar putea să substragă 200 de biți din acel director de portofel în al tău, ca o mică recompensă pentru curajul arătat.
Nu în ultimul rând, pe Minecraft a apărut și o mică piață a imobiliarelor, unde poți plăti să cumperi teren pe server, ceea ce va face ca alți jucători să nu îți poată distruge construcțiile.
Mai multe informații aici