Prețul bitcoin a depășit 500 de dolari, aproape cel mai mare preț din ultimii doi ani

Pentru prima dată din 2014 și până acum, prețul bitcoin a crescut peste 500 de dolari americani sâmbătă dimineața.

Prima dată când prețul a trecut de acest nivel a fost în noiembrie 2013, iar până acum nu a mai atins aceste înălțimi din august 2014, așadar are cel mai mare preț din ultimii doi ani.

Creșterea de preț ar putea să fie un rezultat al deprecierii yuanului chinezesc. Sunt mulți cei care încearcă să mute captialul în afara Chinei, din cauză că yuanul a slăbit, pierzând teren în fața dolarului american în ultima lună. Piețele de yuan chinezesc însumează 94% din vlumul de distribuție al schimburilor în ultimele 30 de zile.

China are un control strict al capitalului, care restricționează fluxul banilor n afara țării, control care în ultima vreme a devenit mai dur. Acest lucru i-a făcut pe cetățeni să caute metode să ocolească problema. Restricțiile, combinate cu tonusul scăzut al yuanului, ar putea să explice creșterea recentă a cererii de bitcoin.

Mai multe informații aici 

Tehnologia folosită de The DAO are defecte majore

Deși The DAO a atras multe fonduri din partea investitorilor în cadrul crowdsale-ului, se pare că are niște probleme fundamentale legate de concept care trebuiesc rezolvate.

Una dintre principalele argumente care i-au ajutat să vândă a fost faptul că oamenii pot avea încredere în tehnologie, pentru că nu există oameni, indivizi care să aibă control asupra conceputului. Din câte se pare însă, această tehnologie ar putea să conțină câteva defecte de care oamenii nu erau conștienți. Toate aceste vulnerabilittăți au ieșit la iveală din consecințe neintenționate ale mecanismului de la baza proiectului.

Cel mai mare defect al tehnolgiei The DAO este că ar putea fi folosit pentru a bloca fondurile clienților pe termen nelimitat. Acest lucru ar putea să deschidă o ușă pentru ransomware. În plus, principiul votării propunerilor ar putea să cauzeze probleme neprevăzute la rândul său. Mai exact, este vorba despre mijloace de intimidare pentru ca alții să voteze negativ anumite reconandări. Pe termen lung, acest lucru ar putea să ducă la atitudini părtinitoare, care ar face total inutil scopul pe care îl declară The DAO. Deținătorii de jetoane care au o strategie în minte vor vota NU doar dacă sunt convinși că rezultatul final al propunerii va fi NU. Pentru acest lucru, trebuie să obțină informații despre ce vor vota ceilalți, și se poate ajunge la sitauții de genul reality-show-ului „Survivor”, în care nu poți avea încredere în nici o informație primită.

Unii investitori și-ar putea dori să își retragă fondurile din The DAO, iar singura metodă este să iasă din DAO. Tehnic vorbind este posibil ca rău-voitorii să îi urmărească pentru a cumpăra jetoane și să obțină 53% din jetoane (sau mai mult) și să centralizeze votul.

Mai multe informații aici 

Un hacker a donat 11 000 de dolari în bitcoin luptătorilor kurzi care luptă împotriva ISIS

Un hacker a furat 11 000 de dolari în bitcoin și i-a donat luptătorilor kurzi care luptă împotriva ISIS:

Hackerul, cunoscut sub pseudonimul Phineas Phisher, a donat suma unui grup de luptători din regiunea din nordul Siriei, Rojava. Acesta a recunoscut între timp pe Reddit că fondurile în cauză erau furate de la o bancă, dar a refuzat să spună care anume.

Luptătorii din Rojava, despre care Phisher a spus că sunt ”unul dintre cele mai inspirante proiecte revoluționare din lume” sunt implicați într-un conflict cu ISIS, confruntându-se în același timp cu un guvern turc ostil. Încă de la închiderea graniței dintre Iraq și Kurdistan, luptătorii din Rojava au avut mari dificultăți, după ce le-au fost blocate sursele de aprovizionare iar prețurile au crescut pentru bunurile de bază.

Mai multe informații aici

Firma de minare bitcoin KnCMiner a intrat în faliment

Firma de minare de bitcoin din Suedia, KnCMiner, un startup care a strâns 32 de milioane de dolari în finanțări de risc din parte investitorilor, a declarat falimentul.

La un moment dat firma de minare cu cea mai rapidă creștere, KnC a intrat într-o fază nouă, probabil penultima, după ce a depus actele pentru declararea falimeentului.

Nu de mult, tribunalul din Suedia decidea în favoarea KnCMiner, respingând acuzațiile aduse în legătură cu echipamentul Titan de minare pentru altcoins. Cu toate acestea, directorul Sam Cole a negat orice legătură dintre declararea falimentului și litigațiile recente cu clienții săi. Acesta a spus că factorul principal ar fi faptul că se așteaptă o scădere a subsidiarului de recompensă pentru blockurile de tranzacție, care va avea loc în luna iulie.
Pe lângă acestea, directorul executiv a mai spus că înregistrarea documentelor de faliment ar fi o măsură de precauție luată de consiliul directorial și a explicat că firma vrea să evite să rămână fără fonduri înainte de scăderea veniturilor.

În urma deciziei, KnC a spus că va încerca să vândă orice aspecte profitabile ale companiei, dar nu a spus exact ce categorii ale afacerii vor fi scoase la licitație.

Mai multe informații aici 

Minarea Ethereum este acum posibilă pe orice calculator

Minegate, unul dintre cele mai mari pool-uri de minare care suportă mai multe criptomonede a adăugat de curând funcționalitatea de minare Ethereum. Ideea  din spatele Minergate este folosirea facilă și abordabilă de către minerii amatori, fără să aducă dezavantaje profesioniștilor. Dificultatea variabilă, o funcționalitate definitorie pentru pool, adaptează dificultatea la puterea procesorului sau plăcii grafice a utilizatorului, ceea ce permite minare mai eficientă chiar și pe echipament slab.

Minerii individuali și pool-urile au minat ethereum încă de la blockul de geneză lansat în 30 iulie 2015. Popularitatea în creștere a monedei a ajuns la înălțimi fără precedent când a ajuns la capitalizarea de 1 miliard de dolari pe piață, în martie anul acesta.

Așa cum a fost și în cazul bitcoinului, popularitatea monedei crează bariere de nepenetrat pentru minerii independenți, ne-profesioniști. Chiar și acum, GeForce GTX960, una dintre cele mia populare plăci grafice, ar trebui să mineze ethereum cam 5 luni înainte să iasă în câștig, iar în plus ne așteptăm ca dificultatea să crească. Asta presupune că lucrurile se vor concentra mai degrabă pe pooluri de minare, care le permit membrilor să își pună la un loc resursele și astfel să crească șansele e câștig.

Conform directorului Minergate, Claude Lecomte, Minergate are un miner GUI 1-click care elimină barierele pentru cei care vor să intre în lumea minării. Softul Minergate nu re nevoie de configurare a sistemului sau de studierea tutorialelor. Utilizatorul descarcă aplciația și apasă pe ”start mining”. Este un lucru important, pentru că mulți utilizatori nu știu cum să se descurce cu minerii consolă, dar au probabil putere de minare semnificativă. În cazul Ethereum, este vorba în multe cazuri despre pasionați de jocuri care au de obicei plăci grafice puternice.

Mai multe informații aici