Peerplays – primul startup care ar putea primi susținere din partea fondului DAO

Platforma de jocuri online și pariuri Peerplays este primul startup care se luptă pentru finanțare. DAO va începe evaluarea și votarea propunerii săptămâna aceasta.

Peerplays este o platformă care folosește tehnologia blockchain pentru a demonstra corectitudinea jocurilor de cărți de la cazinou. Compania ar putea să vină cu o soluție pentru problema răspândită a fraudei în industria pariurilor, unde se estimează că jucătorii pierd 100 de milioane de dolari în fiecare an din cauza fraudelor.

Startapul este un co-op autonom descentralizat (DAC) pentru că pe lângă sistemul de votare al acționarilor pe care se bazează DAO, Peerplays distribuie de asemenea un procent din comisioane membrilor, printr-un program de partajare a profiturilor automat.

Consultatnul pe soluți blockchain de la Peerplays, BunkerChain Labs, a publicat propunerea companiei pe site, oferind 5% din acțiunile Peerplays către the Dao în schimbul finanțării.

Mai multe informații aici 

Temeri și panică – companie de traeding online pierde încrederea investitorilor

Inabilitatea de a accesa fondurile și o schimbare bruscă a termenilor și condițiilor din contract fără notificare prealabilă i-a făcut pe investitorii companiei de trading online OneFxZone să intre în panică.

Cunoscută inițial ca OneFxZone, One International Limited este o companie de tranzacționare forex care permite investitorilor să își încaseze câștigurile săptămânal. La cinci luni de la lansare, OneFxZone a anunțat că se extinde și că introduce noi pachete de investiții, pretinzând că tranzacționează cu aur și cu o oportunitate suplimentară de investiții.

La doar două ore de la deschiderea perioadei de încasări din 9 mai 2016, investitorii au primit știrea că nu pot să mai facă retrageri până în data de 5 a lunii următoare, pentru că regulile s-au schimbat și nu se mai fac retrageri săptămânale ci lunare.

”După schimbarea din sistem, fără notificare în prealabil, nu am mai avut încredere în schemă. Am mers un pas mai departe cu cercetarea și am descoperit că anumite profile online din companie erau identități false. Nume false ale unor oameni care nu au existat niciodată. În acel moment, mi-am dat seama că este o țeapă” se plânge un investitor.

Printre știrile îngrijorătoare, se pare că nu se mai pot face retrageri dacă nu se veriică conturile individuale, proces care implică trimiterea a mai multe documente, dar și a unui testament, care nu se cere pe alte platforme. Procesul poate să dureze 3 luni.

Reclamațiile participanților pe grupul de chat de pe Facebook au fost ignorate, deși chatul de suport live este de obicei foarte prompt.

Mai multe informații aici 

Pierduți în interpretări – un caz important din Florida ar putea să decidă viitorul bitcoinului

Un caz de spălare de bani din Miami ar urma să determine viitorul bitcoinului în SUA.

Un bărbat de 32 de ani din Florida este acuzat că a încercat să spele bani, după ce a vândut ilegal 1500$ în bitcoin. Întrebarea esențială este – chiar încerca să spele bani?

Verdictul judecătoarei Teresa Mary Pooler ar putea să servească drept reper pentru ce înseamnă bitcoinul din punctul de vedere al legislației americane.

Cazul este primul de acest fel din SUA, ceea ce înseamnă că va crea nu doar un precedent ci și o definiție pentru bitcoin. Până acum, în încercările de a-l reglementa, acesta a fost văzut ca proprietate, ca bani sau undeva la mijloc. Chiar și cei de la CFTC au avut abordări diferite. În septembrie 2015 îl defineau ca proprietate, dar în decembrie, același an, într-un proces împotriva a două firme de minare, îl descriau la fel ca pe dolarul american.

De data aceasta, soarta unui bărbat din Florida și destinul bitcoin par să fie legate. Apărarea și acuzarea au argumente diferite în legătură cucriptomoneda. Vinerea trecută, profesorul de economie de la Universitatea Barry, Charles Evans, a apărut în fața justiției ca martor al apărării și a spus că bitcoinul nu se constituie ca bani ci ca ceva echivalent cu jetoanele de poker sau cu cărțile de benzi desenate. Cu toate acestea, acuzarea subliniază că poți plăti cu bitcoini în anumite restaurante, la fel cum poți plăti cu bani, lucru evident imposibil cu jetoanele de la poker sau cu benzile desenate. Acest lucru sugerează că bitcoinul este mai degrabă echivalent cu banii.

Dacă bitcoinul va fi definit ca bani în florida sau nu – verdictul va juca un rol important în definițiile viitoare și utilizarea bitcoin.

Mai multe informații aici 

Blockchain.com anunță lansarea alfa pentru rețeaua Lightning

Blockchain, furnizorul de dop de unelte și soft blockchain, a anunțat prima implementare utilizabilă a rețelei lightning. Thunder a fost lansat în versiunea alfa.

După cum sunt descrise pe pagina de web a Lightning Network, rețelele lightning sunt dependente de tehnologia blockchain. Folosind tranzacții reale bitcoin/blockchain și limbajul de scripting nativ smart contract, este posibilă crearea unei rețele sigure de participanți care pot să tranzacționeze volume mari la viteză mare.

Esențialmente, sunt făcute să reducă volumul de pe blockchainul bitcoin, transferând tranzacții, și în special microtranzacții, pe un lanț paralel care se sincroizează cu blockchainul principal la intervale regulate.

În lansarea alfa, implementarea celor de la Blockchain, Thunder are atât un nod cât și un portofel prezent. Echipa pretinde că rețeaua poate să ofere ”o scară mai bună decât bisa (100 000 de tranzacții pe secundă) cu doar câteva mii de noduri”.

Conform Blockchain.com, rețelele Lightning au fost pur conceptuale până acum. Cu lansarea versiunii alfa a rețelei Thunder, compania face prima implementare utilizabilă a rețelei Lightning pentru plățile în afara lanțului bitcoin, care se acordează la blockchainul bitcoin principal. În acest fel, Thunder are potențialul de a facilita ”plăți instant sigure, fără încredere, și să dezlănțuie puterea microtranzacțiilor, să permită rețelei să manevreze cantități mari și să crească securitatea utilizatorului”.

Mai multe informații aici 

Co-fondatorul Stellar și-a dat demisia din funcția de director executiv

Unul dintre co-fondatorii rețelei de plăți prin monedă digitală de la Stellar și-a anunțat demisia.

Într-o declarație publicată pe blogul personal, Joyce Kim a spus că ar prefera să paseze ștafeta de director executiv co-fondatorului Jed McCaleb, co-fondator la Ripple și proprietarul inițial al schimbului Mt. Gox.

După demisia de pe postul de director executiv, Kim își va menține rolul de președinte al comisiei de administrare a startupului.

În postarea pe blog, Kim a indicat că schimbările legislative lente din industria financiară și designul de produs specializat au jucat un rol în decizia sa. A adăugat, într-o notă optimistă, că munca în micro-finanțe în va influența implicarea în proiecte viitoare.

Kim și McCaleb au creat Stellar în 2014, cu scopul de a ajuta la facilitarea tranzacțiilor low-cost pentru utilizatori care nu au acces la canalele de plată tradiționale. La început, proiectul se poziționa ca fiind înclinat către cei prost deserviți din regiunile în dezvoltare.

La bază, Stellar a folosit o bifurcație de la algoritmul de consens original Ripple, care a  fost mai apoi modificat, după ce au apărut probleme ale rețelei.

Mai multe informații aici