Într-un interviu dat pe 5 iunie la Bloomberg Businessweek, Adena Friedman, președinte și CEO al Nasdaq Inc., a spus despre criptomonede ca sunt la “the height of a hype cycle” și pot deveni un “element financiar al Internetului”.

Vorbind despre modul în care Nasdaq se uită la tehnologii și instrumente perturbatoare cum ar fi criptomonedele, Friedman a spus despre corporatie că adoptă o abordare orientată spre cercetare despre când și dacă doresc să fie implicate în monedele digitale. Friedman crede că dezvoltarea acestui sector începe să devină una pe care compania o poate înțelege și are potențialul de a deveni un element financiar al Internetului.

Friedman declara că moneda digitală este ” o clasă de active speculative”, care nu are în mod firesc un fel de fundație sau scop în termenii comerțului internațional . Ea a speculat că, odată ce criptomonedele vor deveni mai mature, ele vor oferi o “cale fără precedent pentru comerț”. Ea a adăugat că, deși nu știa ce criptomoneda “ar crea această oportunitate”, ea crede că în timp ” vor oferi aceasta utilitate”

Friedman a spus că criptomonedele se află la “înălțimea unui ciclu hype” cu un număr mare de jucători din industrie. Nasdaq și-a găsit ocazia să se implice mai mult în industrie prin furnizarea de tehnologii de supraveghere și informații de piață la unele schimburi criptografice.

Friedman a discutat, de asemenea despre blockchain, spunând că, deși tehnologia este destul de scalabilă, în prezent nu poate să sustina un volumul mare de tranzacționare, deși a spus că ar putea totuși să ajute anumite piețe. Friedman a adăugat:

“Există ineficiențe masive , hârtie în loc de automatizare, inca există într-adevăr o păstrare a înregistrărilor într-un sertar undeva, o Securitate privata a titlurilor. Așadar, trebuie să implementăm blockchainul pe piața privată, unde sunt in acest moment cicluri foarte lungi de decontare și intr-adevar blockchainul le poate scurta. “

Adena Friedman, președinte și CEO al Nasdaq Inc. a declarat că vede oportunități semnificative în cazul în care blockchainull este potrivit, afirmând:

“Cred că aceasta continuă să fie o tehnologie fascinantă care ar putea fi inovatoare pe termen lung. Este greu de implementat pentru că necesită o întreagă rețea care trebuie să o implementeze simultan, dar cred de-a lungul timpului ar putea deveni o forță foarte interesantă a afacerii noastre “.

În aprilie, Friedman a spus că piața de valori ar putea deveni o platformă pentru tranzacționarea criptomonedelor în viitor, dacă piața va deveni mai reglementată, spunând că “cu siguranță Nasdaq va considera că va deveni un schimb de criptomonede în timp”.