Alexis Ohanian, fondatorul rețelei social media Reddit, este de părere că indiferent de volatilitatea lor, Bitcoin și celelalte criptomonede au potențialul de a fi

”motorul pentru dezvoltarea unui nou internet”.

Într-un interviu acordat lui Stephen Colbert, Ohanian a declarat că monedele digitale reprezintă o modealitate de stocare a valorilor care nu depind de economia națională, ceea ce le face foarte atractive pentru țările mai puțin dezvoltate din acest punct de vedere. Dacă în SUA de exemplu nu sunt luate foarte în serios, în țările cu economii instabile, Bitcoin și celalalte criptomonede reprezintă un tip de monedă care le oferă certitudine, chiar dacă prețurile acestora sunt volatile.

”În foarte multe țări, există incertitudine în ce privește guvernul și banii, iar oamenii își văd economiile de o viață cum dispar. O monedă digitală precum Bitcoin este mult mai sigură decât valutele naționale, care cad victimă hiperinflației, ceea ce înseamnă că volatilitatea criptomonedelor este oricum mai puțin riscantă.
Pentru foarte mulți oameni, este important să ai certitudinea că ce e al tău e al tău și poate fi transferat ușor dacă decizi să pleci, ceea ce este facilitat de caracterul digital al criptomonedelor.”

Alexis Ohanian a afirmat de asemenea că s-a retras din managementul Reddit în luna ianuarie a acestui an, pentru a se concetra asupra unui fond de investiții pe care l-a creat în cooperare cu Garry Tan, fost partener în cadrul companiei Y Combinator.

Mișcarea i-a permis să investească în finanțarea start-up-ului blockchain Origin, care lucrează în prezent la un proiect open-source dedicat închirierilor de apartamente și case și urmărește să elimine intermediarii de tip Airbnb. De altfel, proiectul Origin beneficiază de sprijinul fondului de investiții cripto Pantera Capital, iar managementul este asigurat de foști angajați ai PayPal și Youtube.

La rândul său, compania Reddit a anunțat recent că reevaluează decizia de a elimina Bitcoin ca metodă de plată pentru abonamentele Reddit Gold, având în plan să reintroducă această criptomonedă și posibil și Ethereum și Litecoin.