Compania chineză Alibaba recompensează clienții cu Bitcoin prin aplicația Lolli

Gigantul de comerț online Alibaba recompensează clienții cu Bitcoin prin aplicația Lolli. Promoția s-a derulat în cadrul Singles Day, echivalentul Black Friday din China.

Achizițiile efectuate de pe site-ul Alibaba au rezultat în recompense în Bitcoin pentru utilizatorii aplicației Lolli. 5% din valoarea cumpărăturilor efectuate au fost returnate clienților.

Aplicația funcționează printr-o extensie de browser care notifică utilizatorii atunci când navighează în magazinul online al unui partener. Lolli lucrează cu peste 500 de parteneri, incluzând nume mari precum Walmart, Groupon, Toms, Hilton, GAP și Hotels.com.

Bithumb anunță un token nativ al exchange-ului

După modelul Binance, Bithumb Global a anunțat că va lansa un token nativ pentru blockchain-ul personalizat al exchange-ului. Lansată sub ticker-ul „BT”, Bithumb Coin va funcționa ca un mediu de schimb pentru ecosistem. Bithumb chain este planificat să fie lansat în primul trimestru al anului 2020.

Tokenul va fi folosit pentru plata comisioanelor, a drepturilor de utilizare a lanțului Bithumb și a mecanismelor viitoare de plată. La începutul acestei luni, Bithumb a anunțat că va oferi funcția „Exchange-as-a-Service” pentru a dezvolta aplicații de finanțare descentralizate sau protocoale de schimb descentralizate (DEX) bazate pe Bithumb Chain.

Cum functioneaza un DEX cu leverage?

Exchange-ul Bithumb Global operează din Singapore, cu un volum mediu zilnic de aproape 700 de milioane de dolari, potrivit Coinmarketcap.

Banque de France angajează specialiști blockchain

Banca centrală a Franței, Banque de France, caută specialiști blockchain care să ajute banca să definească un program de implementare a monedei digitale.

Într-o anunț postat pe 16 octombrie, banca a anunțat că dorește să angajeze un analist cu experiență în cripto-economie, teoria jocurilor și blockchain public sau privat. De asemenea, banca angajează un inginer de dezvoltare pentru a studia aplicarea blockchain funcțiilor bancare cheie.

Pentru poziția de analist, instituția a menționat Quorum, Hyperledger și Corda ca exemple de experiență a blockchainului privat. În ce privește blockchain-urile publice, au fost menționate Bitcoin și Ethereum.

Wirex anunță un card cripto și fiat pentru zona Asia-Pacific

Compania Wirex a anunțat lansarea Wirex Travel Card în colaborare cu VISA, dedicat regiunii Asia-Pacific. Noul card va oferi acces la 19 monede, atât fiat cât și cripto.

În acest moment, Travelcard acceptă BTC, ETH, dolarul singaporez (SGD), dolarul american, yenul japonez, euro, dolar australian, lira sterlină și alte zece monede. Cardul este acceptat la toate locațiile care acceptă VISA, iar retragerile de numerar de la bancomate sunt gratuite pentru început.

Utilizatorii de criptomonede pot obține și returnări de 1,5% din valoarea achizițiilor realizate cu Bitcoin prin programul Cryptoback.

Wirex este prezent în 130 de țări și, de la înființarea din 2015, a procesat tranzacții în valoare de peste 2,6 miliarde USD.

CryptoZZ