Aplicația WeChat de mesagerie a susepndat săptămâna aceasta conturile mai multor companii blockchain și cripto din China.

Deținută de Tencent, aplicația WeChat este una dintre cele mai populare aplicații de Instant messaging din această țară.

Conform mass-media locală, conturile suspendate afișează acum un mesaj care menționează:

”În urma plângerilor înregistrate de utilizatori și a analizelor efectuate de platformă, acest cont a fost suspendat pentru încălcarea reglementărilor cu privire la Managementul Serviciilor de Informare Publică prin intermediul instrumentelor de Instant Messaging. Conținutul publicat de acest canal a fost eliminat iar contul a fost suspendat”.

Până în prezent, au fost afectate conturile mai multor companii precum Jinse, deținut de Node Capital. Alte exemple sunt Deepchain, un website finanțat de mai multe fonduri de investiții în tokenuri, Huobi News și CoinDaily.

Decizia de suspendare a acestor canale de promovarea activităților asociate criptomonedelor prin aplicația WeChat

a fost bazată pe noile reglementări publicate de Administrația Cyberspace din China în data de 7 august 2018.

Reglementările temporare cu privire la Managementul Serviciilor de Informare Publică prin intermediul instrumentelor de Instant Messaging reprezintă un set de reguli stricte. Acestea prevăd că activitățile de promovare online trebuie să respecte legislația actuală din China.

Acestea prevăd că:

”Utilizatorii de instrumente de mesagerie instantanee care deservesc activitățile de servicii publice de informare trebuie să respecte legile și reglementările relevante. Pentru utilizatorii serviciilor de mesagerie instantanee care încalcă acordul, furnizorul de servicii de mesagerie instantanee va lua măsuri cum ar fi avertizarea, restricționarea, suspendarea și chiar și închiderea contului, salvând înregistrările relevante și îndeplinind obligația de a raporta autorității competente.”

În luna martie, site-ul controlat de guvern People’s Daily publica analize în care critica direct companiile blockchain și cripto. Se susținea că acestea se folosesc de mass media pentru a manipula piața de criptomonede. Jun Du, fondatorul și CEO-ul exchange-ului Huobi, a fost nominalizat direct ca exemplu al problemelor din ecosistemul media chinez.

People’s Daily este considerat vocea Partidului Comunist din China. Include de multe ori politici ce urmează să fie puse în practică de guvernul acestei țări.

Suspendarea canalelor de promovare pe WeChat ale companiilor blockchain și cripto pare să fie o consecință directă a încercării guvernului chinez de a interzice activitățile de acest tip din țară.