Bitcoin își continuă popularitatea în întreaga societate, iar în prezent, moneda descentralizată poate fi achiziționată acum de la amanet, benzinărie și alte tipuri de magazine. Potrivit rapoartelor recente, ATM-urile bitcoin (BTM) din întreaga lume se extind în număr mare, in special în S.U.A.

In ultimele luni ale anului 2017 numărul de bancomate bitcoin creste considerabil. Piața a înregistrat o creștere de 7,6% a acestora în întreaga lume în ultimele luni. Cele mai mari piețe pentru ATM-urile bitcoin se află în S.U.A., Canada, Marea Britanie și Austria. În prezent, SUA deține peste 75% din cota de piață la nivel mondial, cu aproximativ 1.270 de ATM-uri bitcoin, conform datelor oferite de Coinatmradar.

La nivel global, cei mai faimoși producători sunt: Genesiscoin, General Bytes, Lamassu și Coinsource. Alte firme care dețin un procent mai mic de ATM-uri sunt: Bitaccess, Coinbtm, Covault, Bitxatm și alți câțiva producători necunoscuți.

Coinsource este cel mai mare furnizor de ATM-uri Bitcoin din Statele Unite, cu peste 160 de bancomate, iar compania intenționează să instaleze alte 1.000 în 2018. Coinsource impreuna cu Coinbtm, sunt singurele companii producătoare de ATM-uri care funcționează legal în New York, în conformitate cu Regulamentele naționale privind Bitlicense.

Firma Coinsource a fost înființată de Bobby Sharp și Sheffield Clark. Doi oameni de afaceri care au devenit pasionați de bitcoin și au observat că ATM-urile bitcoin sunt o necesitate pe piata:

“Este un fenomen destul de interesant, iar aspectul plug-and-play a fost destul de util”,

a declarat Sharp în această săptămână publicației Pacific Standard.

Magazinele Mom & Pop, Bodegas și Delis devin mai populare datorită ATM-urilor bitcoin

Potrivit publicației, funcționarii și proprietarii de magazine din S.U.A. observă că ATM-urile sunt foarte folosite. Proprietarul unei bodegi din Brooklyn, numită 545 Deli Grocery, spune că ATM-ul din magazinul lor este folosit frecvent. De asemenea, ATM-ul dintr-un magazin din Manhattan, numit Grace News, este extrem de popular în aceste zile. O altă companie care colaborează în S.U.A. cu proprietari de benzinării,bodegi și case de amanet este rețeaua Athena Bitcoin.

Athena are 55 de ATM-uri în circulație în toată America. Una fiind situată în Yucatán Mexic, într-un loc numit Lapa Lapa Altabrisa Mérida. Pe 1 decembrie, compania a instalat șase bancomate noi în California. Noile ATM-uri Athena sunt situate în Anaheim, Colton, Los Angeles, Hesperia și Culver City.

Sunt instalate trei bancomate pe zi, iar suportul alternativ pentru active digitale crește

Multe dintre aceste companii instalează ATM-uri în multe state din S.U.A. dar și în alte țări. Coinatmradar arată că ATM-urile au o rată rapidă de creștere la nivel global. Cu trei ATM-uri instalate pe zi în ultimele șapte zile. În 2017, mulți producatori de ATM-uri au implementat suport pentru alte active digitale, inclusiv dash, litecoin, ethereum, monero, zcash și bitcoin cash.