Wilshire-Phoenix publică punctul de vedere cu privire la respingerea ETF-ului Bitcoin

Pe data de 26 februarie, SEC a respins propunerea de Bitcoin ETF propusă de Wilshire-Phoenix. Aceasta este cea de-a zecea aplicație cu privire la acest subiect respinsă de autoritatea de supraveghere americană.

Wilshire-Phoenix și-a exprimat dezamăgirea cu privire la decizia SEC, reiterând unele observații exprimate și de comisarul Hester Peirce.

Ei consideră că SEC nu a oferit aplicației ETF atenția lor deplină, întrucât Wilshire-Phoenix s-a oferit să furnizeze date cheie și informații suplimentare care să ajute la facilitarea listării ETF.

Foloseste Brave si sustine revista noastra!

Atât investitorii instituționali, cât și cei de retail consideră că un ETF este esențial pentru adopția în masă a Bitcoin. Wilshire-Phoenix susține că piețele financiare din SUA au nevoie disperată de un ETF sau ETP pentru a nu rămâne în urma celor europene, care au listat deja mai multe astfel de vehicule de investiții.

Un alt comisar SEC, Robert Jackson Jr., a declarat că un ETF Bitcoin este inevitabil, dar trebuie să îndeplinească cadrul și orientările agenției. Wilshire-Phoenix consideră că au respectat îndrumările SEC și cu toat acestea propunerea lor a fost respinsă.

Jack Dorsey și-ar putea pierde poziția de CEO al Twitter

Revista Bloomberg a raportat că există posibilitatea ca Jack Dorsey să își piadă funcția de CEO al Twitter. Aparent, unul dintre acționarii principali ai companiei, fondul de investiții Elliot Mangement Corp, dorește să îl înlocuiască din funcție.

Până în prezent, Elliot a nominalizat patru directori în consiliul de conducere al Twitter și alte trei poziții se vor elibera în curând. Jack Dorsey a fost criticat cu privire la abordarea sa de management a platformei de mesagerie. Investitorii sunt nemulțumiți de faptul că prețul acțiunilor a scăzut cu 6.2% din 2015, când Dorsey a devenit CEO. În același interval, valoarea cțiunilor Facebook, de exemplu, a crescut cu 121%.

Dorsey este unul dintre cei mai cunoscuți avocați ai Bitcoin și s-a implicat în stimuarea adopției criptomonedei inclusiv prin cealaltă companie pe care o deține, Square.

Congresul SUA organizează audiere despre beneficiile blockchain pentru afacerile mici

Comitetul pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanților din SUA va organiza o audiere despre beneficiile blockchain pe 4 martie. Subiectele abordate vor fi beneficiile pe care această tehnologie le poate aduce antreprenorilor.

Audierea are ca temă „Building Blocks of Change: Beneficiile tehnologiei Blockchain pentru întreprinderile mici”. Participanții vor examina modalitățile prin care unele startup-uri folosesc tehnologia blockchain pentru a stimula productivitatea și creșterea securității.

“Blockchain are multe alte utilizări, inclusiv urmărirea mărfurilor în lanțurile de aprovizionare globale sau care permite tranzacțiile peer-to-peer prin dispozitivele conectate”,

a declarat președintele comitetului Nydia M. Velazquez.

Mai mulți reprezentanți ai comunității de afaceri vor participa la audiere. Printre aceștia se numără CEO-ul Ownum Shane McRann Bigelow, CEO-ul Popcom Dawn Dickson, consilierul general pentru Protocol Labs Marvin Ammori și Jim Harper de la American Enterprise Institute.

Fost angajat al exchange-ului Digitex publică datele personal ale 8000 de utilizatori

Exchange-ul de derivate cripto Digitex a anunțat că un fost angajat a furat informații private ale peste 8.000 de utilizatori. Purtătorul de cuvânt al Digitex, Christina Comben, a declarat că nu a fost vorba de un hack, ci de o încălcare a securității interne.

”Incidentul a fost orchestrat de un fost angajat cu un conflict de interese împotriva companiei”.

Persoana responsabilă nu a fost nominalizată, dar aparent aceasta a deturnat contul de Facebook al Digitex și a postat adresele de e-mail și alte informații confidențiale ale peste 8000 de utilizatori.

Aparent, încălcarea securității a avut loc la începutul lunii februarie. În prezent, Digitex evaluează opțiunea de acțiune legală împotriva fostului angajat. Utilizatorii afectați au fost avertizați că ar putea fi victime ale unor tentative de phishing, dar nu au fost luate alte măsuri.

CryptoZZ