Criptomonedele intra în atenția marilor bănci de investiții odată cu creșterea interesului public pentru ele. Barclays PLC, a doua bancă de investiții din Regatul Unit al Marii Britanii, analizează posibilitatea de a crea un departament specializat pentru tranzacționarea cu criptomonede.

”Monitorizăm constant evoluția piețelor de monede digitale și vom continua să discutăm cu clienții noștri pentru a stabili dacă au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și pune în practică interesele”,

a declarat purtătorul de cuvânt al Barclays.

Până în prezent, discuțiile la nivel înalt s-au limitat la analiza fezabilității unui departmanet specializat pe criptomonede, fără a fi stabilite planuri concrete în acest sens, deoarece încă nu s-a stabilit dacă există interes din partea clienților băncii pentru un astfel de instrument.

În mod similar, există indicii că și Goldman Sachs va crea un departmanet similar la sfârșitul trimestrului doi al acestui an. Goldman Sachs deja deține acțiuni în compania Circle, al cărei department de schimb valutar gestionează câteva miliarde de dolari în tranzacții cu criptomonede pe lună.

Dacă băncile de investiții vor face demersuri pentru implicarea în tranzacțiile cu criptomonede, instituțiile care se ocupă de gestionarea portofoliilor de investiții vor fi mult mai dispuse să adauge criptomonedele în serviciile oferite.

În momentul de față, principala piedică este custodia criptomonedelor, care s-a dovedit a fi o problemă legală complicată. Dacă băncile de investiții decid să se implice, acestea ar putea elimina dificultățile.

În momentul de față însă, punctul de vedere al analiștilor de la Barclays este că, deși interesul pentru Bitcoin este extrem de mare, piața se confruntă cu un dezechilibru între cerere și ofertă – există mult mai mulți vânzători decât cumpărători, astfel încât cei care se decid să intre pe piață acum trebuie să aștepte perioade îndelungate pentru a obține profit.