În ciuda disprețului demonstrat de Warrent Buffett pentru criptomonede și fintech, conglomeratul pe care îl conduce, Berkshire Hathaway, a anunțat investiții noi în fintech. Este vorba despre două investiții de 300 milioane dolari în două firme de plată fintech, ceea ce sugerează că Berkshire Hathaway ar putea fi pregătită să se alăture industriei cripto.

Wall Street Journal a raportat că conglomeratul de investiții multinaționale a investit aproape 600 de milioane de dolari în două firme fintech concentrate pe piețele emergente.

În august, compania a investit 300 milioane dolari în Paytm, cel mai mare furnizor de plăți mobile din India. Săptămâna trecută Berkshire a cheltuit 300 de milioane de dolari pentru a achiziționa acțiuni  în procesorul de plăți brazilian StoneCo. Aceste investiții au atras atenția, deoarece investitorii au analizat de mult ce direcție va lua firma în lipsa lui Buffett. Până acum, Buffett a fost considerat ”oracolul” piețelor de investiții, după ce a prezis cu succes mai multe evenimente economice de amploare.

Warren Buffett

este cunoscut pentru realizarea de investiții în principal în companii precum Coca-Cola, Wells Fargo, Bank of America și Phillips 66.

Investițiile curente în companiile fintech reprezintă o abatere de la selecția tradițională a investițiilor Berkshire. Deciziile recente au fost luate de Todd Combs, unul dintre cei doi manageri de portofoliu ai Berkshire. Combs are o mulțime de experiență în ceea ce privește investițiile în sectorul tehnologic. El a gestionat un fond de hedging cu investiții semnificative în acest sector și deține acum un loc în cadrul consiliului Paytm.

Pe de altă parte, Warrenn Buffett este notoriu pentru disprețul său față de noile tehnologii și în special criptomonedele. El a declarat frecvent că “Bitcoin nu este o investiție”, deoarece “nu produce nimic” și l-a comparat cu ”otrava de șobolan” care nu este “nici o monedă “, nici “o modalitate de a investi”.

Buffett a comentat anterior că investițiile din sectorul tehnic nu fac parte din domeniul său de expertiză.

În prezent, Berkshire Hathaway are în administrare active (AUM) evaluate la 711,9 miliarde. Aceste investiții recente arată că Berkshire mărește alocările sectoriale ale portofoliului său.