Binance lansează o criptomonedă stabilă bazată pe lira sterlină

Filiala Jersey a companiei Binance a anunțat lansarea unei criptomonede stabile bazată pe lira sterlină.

Binance GBP – BGBP – este oferită ca on-ramp fiat pentru platforma britanică. Reprezentanții companiei au declarat că cererea din partea traderilor a fost suficient de mare încât să fie necesară lansarea BGBP:

“A existat o cerere foarte mare pe piață și în comunitatea Binance pentru mai multe criptomonede stabile. Criptomoneda stabilă bazată pe lira sterlină este prima pe care am ales să o lansăm”,

a declarat CFO-ul Binance Wei Zhou.

Platforma Binance Jersey a fost lansată în luna ianuarie pentru a oferi tranzacții cu Bitcoin și Ethereum cu lira sterlină și euro. Jersey este un teritoriu britanic independent.

Fidelity solicită licență pentru servicii financiare în New York

Fidelity Digital Assets a depus o cerere la Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYFDS) pentru a obține o așa numită ”Trust license”. Aceasta va permite companiei să ofere servicii de cripto-custodie în stat, precum și servicii de consultanță financiară.

Trust License este o versiune extinsă a BitLicense, care se aplică mai multor tipuri de servicii financiare, nu doar celor asociate cu criptomonedele.

Fidelity a anunțat în mai că firma intenționează să își extindă serviciile dincolo de custodia pentru criptomonede. În prezent, compania face demersuri pentru a oferi servicii de brokeraj pentru a tranzacționa în numele clienților instituționali.

Lista de invitați la întalnirea cu Warren Buffett

Săptămâna aceasta va avea loc întâlnirea dintre CEO-ul Tron, Justin Sun și investitorul și cripto-scepticul Warren Buffett. Sun i-a invitat să participe pe creatorul Litecoin, Charlie Lee, Jeremy Allaire, CEO-ul Circle, Yoni Assia, fondator și CEO al eToro, Helen Hai, Fondatorul inițiativei Made in Africa și șeful organizației caritabile Binance Charity and Goodwill. Fondatorul Tron a declarat că dorește să îl ajute pe Buffett să înțeleagă conceptul de critpomonede și modul în care pot influența lumea în mod pozitiv.

Tentativă de furt al unui ATM Bitcoin în Birmingham

Un grup de hoți au încercat să fure ATM-ul din așa numita Ambasadă Bitcoin din orașul britanic Birmingham.

Pe 15 iulie, un grup de hoți au spart sediul și au încercat să acceseze automatul fără succes. Era vorba despre un ATM capabil să efectueze vânzări și achiziții a patru criptomonede: BTC, ETH, LTC și DASH pentru GBP și EUR.

Hoții au fost observați pe camerele de supraveghere la timp și nu au reușit să aceseze ATM-ul. Proprietarul a declarat că automatul nu depozita criptomonede pe hard disk.