Binance X, program de finanțare și dezvoltare de software cripto open-source

Compania Binance a anunțat că lansează Binance X, un program de stimulare a dezvoltării de software cripto open soursce. Pentru dezvoltatorii promițători, Binance X oferă un program de burse și programe educative cu privire la criptomonede și blockchain.

Peste 40 de proiecte au fost deja acceptate în calitate de colaboratori Binance X, dar nu a fost dezvăluită încă valoarea sprijinului financiar pe care îl vor primi.

“Echipa Binance X va ajuta la educarea, crearea de oportunități pentru colaborări și creșterea gradului de dezvoltare al acestor proiecte prin intermediul diferitelor programe și resurse pe care le avem la Binance”,

a declarat Teck Chia, șeful Binance X, într-un comunicat.

Bitwala lansează o aplicație mobilă ce integrează conturile bancare cu un portofel cripto

Bitwala, un serviciu bancar blockchain cu sediul în Germania, a lansat o aplicație mobilă care permite utilizatorilor să deschidă un cont bancar german cu un portofel bitcoin integrat pe smartphone-urile lor.

„Bitwala, cu sediul în Berlin, permite clienților din peste 30 de țări europene să cumpere, să vândă și să stocheze bitcoin”,

se arată în comunicatul de presă.

“Conturile curente sunt găzduite de solarisBank, ce deține licență bancară germană și sunt supravegheate de Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară (BaFin).”

Cu portofelul Bitcoin integrat, utilizatorii pot cumpăra și vinde bitcoin direct din contul lor bancar.

Soldul în EUR sau BTC este disponibil în cont într-o oră. În plus, portofelul Bitwala oferă funcționalități peer-to-peer, cum ar fi transferul de BTC cu alți utilizatori și pot solicita o cantitate specifică de bitcoin prin cod QR.

Aplicația este disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS. Toți deținătorii de cont Bitwala obțin, de asemenea, un card de debit gratuit, care permite plăți contactless și retrageri de numerar din cont.

Wikipedia devine editor pe Brave Browser

Wikipedia, cel de-al 7-lea cel mai vizitat site din lume, este cel mai recent editor care s-a alăturat Brave Browser. Wikipedia va putea acum să accepte donații și recompense în tokenuri BAT, ceea ce ar putea crește semnificativ veniturile organizației non-profit.

În prezent, Wikipedia este cel mai popular site dintre editorii Brave, urmat de site-ul pentru adulți Xhamster, de platformele Aparat și Vimeo, precum și de ziarul britanic The Guardian.

Adăugarea Wikipedia pe lista editorilor poate genera creșterea adopției pentru programul Brave Rewards. De asemenea, organizația poate testa dacă acest program ar putea acționa ca o sursă semnificativă de venit pentru un editor.

În prezent, enciclopedia online funcționează pe un model de venituri bazat pe donații, în locul reclamelor.

Angajată Amazon, acuzată de cryptojacking pe serverelor clienților

Paige Thompson, inginer software Amazon, a utilizat serverele de date ale clienților pentru minarea ilegală de criptomonede (cryptojacking).

Între martie și iulie 2019, Paige Thompson a accesat cel puțin 30 de servere de instituții gestionate de Amazon Cloud Services, profitând de faptul că sistemele de firewall nu erau configurate corect. Ea a folosit puterea de calcul a clienților pentru a mina criptomonede. În plus, a obținut date confidențiale de spre cel puțin 100 de milioane de conturi de clienți. Printre victime se numără banca Capital One, o agenție de stat americană, un conglomerat de telecomunicații și o universitate publică de cercetare.

Autoritățile au aflat despre activitatea lui Thompson după ce a împărtășit pe GitHub informații despre furtul de informații de la Capital One. Ea este pasibilă de o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare și va trebui să renunțe la toate veniturile ilegale obținute.