Compania de mass media canadiană Thompson Reuters a anunțat că va începe să monitorizeze și să includă anunțurile despre piața criptomonedelor în mod consecvent, șitirile urmând să fie incluse în buletinele oficiale de știri financiare.

În colaborare cu organizația MarketPsych Data LLC, care se ocupă de analizele trendurilor de pe piețele financiare clasice, Thompson Reuters va selecta informații de pe 400 de siteuri și canale dedicate criptomonedelor pentru a le integra în raportul privind evoluțiile investițiilor.

Directorul responsabil cu distribuția știrilor al Thompson Reuters, Austin Burkett, a declarat:

”Canalele de știri și social media au o influență majoră asupra investițiilor și a managementului riscurilor financiare, având în vedere interesul din ce în ce mai amre al oamenilor pentru astfel de tranzacții. Piețele financiare devin din ce în ce mai complexe, astfel încât dorim să satisfacem nevoile clienților noștri prin furnizarea de date relevante, precum și cu instrumentele necesare pentru a gestiona și analiza aceste informații.”

De altfel, analizele realizate de Google relevă că termenul ”bitcoin” este căutat în relație directă cu prețul acestuia, demonstrând că natura virtuală a criptomonedelor este conectată într-un sistem de cauză și efect de necontestat.

Compania Thompson Reuters și-a manifestat interesul de a se menține la curent cu noile tehnologii, în iulie 2017 anunțând că a creat un incubator tehnologic care să susțină inovația în domeniul blockchain.

În același timp, strategul Wall Street Thomas Lee, co-fondator al grupului Fundstrat Global Advisors a dezvoltat un ”index contrar” care relevă cât de ”nefericiți” sunt deținătorii de Bitcoin, pe baza prețurilor actuale.

Indicatorul este denumit Bitcoin Misery Index (BMI) și a fost dezvoltat ca un instrument de tranzacționare pentru investitorii caredoresc să profite de volatilitatea prețului BTC. Se calculează pe o scară de la 0 la 100, luând în calcul factori precum fluctuațiile de preț și numărul de tranzacții profitabile din totalul schimburilor. Cu cât indicatorul este mai scăzut, cu atât mai avantajoasă este achiziția și viceversa.

”Când indicele de nefericire este sub 27, cei care achiziționează moneda vor obține cele mai bune profituri pe următoarele 12 luni” a declarat Lee.

În prezent, indexul BMI este de 18.8, cel mai mic înregistrat din 6 septembrie 2011.

Motivele care stau în spatele scăderii de preț a BTC (de aproape 27% după valoare cea mai mare de 11.675& din 5 martie) sunt știrile negative apărute în presă în ultimele zile: Comisia de Supraveghere a Titlurilor de Valoare și a Bursei (SEC) din Statele Unite a emis o declarație în care afirmă că toate platformele de trading pentru criptomonede trebuie să se înregistreze pentru a evita consecințe legale, iar autoritățile japoneze au oprit temporar activitățile a doua exchange-uri și a emis notificări de sancțiuni pentru alte șapte.

Tom Lee este cunoscut ca un ”taur” când vine vorba de opinia despre evoluțiile bitcoin, afirmând în numeroase împrejurări că BTC va atinge 25.000$ până la sfârșitul lui 2018 și este singurul strateg de pe Wall Street care emite rapoarte regulate cu privire la bitcoin.