Bitcoin mai bun decat aurul. În cadrul conferinței Sohn Investment ce s-a derulat luni, John Pfeffer, partener în cadrul Pffefer Capital, a declarat că Bitcoin este un înlocuitor viabil pentru aur și că se așteaptă ca valoarea criptomonedei să depășească 90.000$.

John Pfeffer este un investitor cunoscut și un cripto-entuziast, fiind inclusiv autorul unei cărți numite ”O abordare instituțională a investițiilor în criptomonede”. În opinia sa, Bitcoin are avantajul de a fi descentralizat, are rezistență la cenzură și este mult mai ușor de stocat și tranzacționat decât aurul.

În conformitate cu abordarea sa, dacă 25% dintre rezervele de aur ale băncilor ar fi înlocuite cu bitcoin, volumul pieței ar crește cu 6,4 trilioane de dolari.

Deși declarațiile lui Pfeffer par foarte curajoase, nu este singurul investitor care are această opinie – la sfârșitul anului trecut, gemenii Winklevoss, faimoși în cercurile investiționale, au făcut afirmații similare:

”Bitcoin egalează și chiar depășește aurul din toate punctele de vedere. Dacă evaluăm proprietățile banilor, Bitcoin este mai bun. De ce este aurul valoros? Pentru ca este disponibil în cantități mici. Bitcoin are avantajul că este disponibil în sumă fixă, este mai portabil, mai durabil și este fungibil. Indiferent cu privești lucrurile, este mai bun decât aurul.”

Un element important ce trebuie subliniat în declarațiile lui Pfeffer și al gemenilor Winklevoss este că se referă strict la bitcoin, nu și la celelalte criptomonede. Pfeffer de exemplu a declarat în cadrul conferinței de luni că ”majoritatea celorlalte monede digitale sunt pariuri pierzătoare.”

Spre deosebire de ei, David Drake, investitor și analist de piață în cadrul companiei LDJ Capital, este de părere că deși Bitcoin are potențialul de a fi cea mai importantă criptomonedă, există alte câteva sute care au potențial de dezvoltare foarte bun.

În opinia sa, anul 2018 va fi un an în care piețele cripto vor beneficia de o creștere semnificativă de preț, mai ales având în vedere popularitatea acestora în Asia și SUA. Atenția acordată de organismele de reglementare este considerată un aspect pozitiv, deoarece generează o creștere a interesului din partea actorilor de pe Wall Street, care au nevoie de asigurări din partea autorităților.