Criptomoneda Bitcoin a fost menționată în primul episod al sezonului 5 din serialul de succes Billions.

Serialul american are ca actori principali pe Paul Giamatti în rolul lui Charles „Chuck” Rhoades și este difuzat de postul Showtime. Este vorba despre un episod concetrat pe conflictul dintre un miliardar și manager de hedge funds Bobby Axelrod, sau „Axe” și avocatul american Chuck Rhoades.

Mențiunea despre Bitcoin are un ton ușor negativ – avocatul Rhoades remarcând faptul că nu este susținut de niciun element fizic.

“[…] Așadar, multitudinea de calculatoare poate rezolva ecuațiile matematice abstracte care au ca rezultat extragerea Bitcoin, în valoare de milioane chiar acum, dar susținute de ce? Absolut nimic,nada, nix … “,

spune acesta în timpul unui interogatoriu.

Suspectul răspunde însă:

“De ce a fost sprijinit dolarul de când am renunțat la standardul de aur?”

Creatorii emisiunii au dezvăluit pe Twitter că Ben Mezrich, autorul cărții ”Miliardarii Bitcoin: O adevărată poveste a geniului, a trădării și a răscumpărării”, a participat la scrierea scenariului pentru sezonul cinci din Billions.

Nu este prima dată când a criptomonedele sunt menționate în acest serial. În sezonul patru, personajul principal Axe s-a oferit să plătească unui trader 1 milion de dolari în criptomonede. De asemenea, popularul portofel hardware Ledger Nano S a fost menționat într-unul dintre apisoade.

De unde cumpar Bitcoin in Romania?

Bitcoin și alte criptomonede au fost menționate destul de frecvent în seriale și filme recent, în mare parte datorită publicității generate de volarilitatea prețurilor.

O meniune recentă a fost într-un apisod recent al serialului Showtime Altered Carbon, într-un episod difuzat în martie.

Serialul Billions il gasiti pe HBOGO.ro.

CryptoZZ