Bitcoini scoși la licitație. Poliția americană urmează să scoată la licitație aproape 25 de milioane de dolari în bitcoin la finalul acestei luni.

Agenția guvernamentală a anunțat luni că va scoate la licitație aproximativ 2170 de bitcoini. Vânzarea este programată să aibă loc pe 19 martie. Cei care vor să liciteze trebuie să trimită un depozit de 200 000 de dolari și să completeze formularele de înregistrare până pe 14 martie dacă vor să participe.

Licitația de luna aceasta va conține 14 vânzări separate, în calupuri – două calupuri de 500 de bitcoin, 11 calupuri de 100 de bitcoini și unul de 70 de bitcoini. Conform comunicatelor poliției, cei 2170 de bitcoini scoși la licitație au fost confiscați „în cazuri legate de diferite infracțiuni federale, civile și administrative”, începând cu procese federale și terminând cu acțiuni ale agenției anti-drog.

Proveniența majorității bitcoinilor confiscați este listată online. O parte dintre monedele scoase acum la vânzare au fost urmărite către cazul care îl implică pe Shaun Bridges, fostul agent al Serviciilor Secrete care a fost condamnat la închisoare după ce a fost acuzat că a furat fonduri în timpul investigației Silk Road.

Vânzarea din data de 19 martie marchează cea mai recentă licitație de bitcoini organizată de agenția de poliție. Chiar luna trecută, Biroul Șerifului a scos la licitație mai bine de 3600 de bitcoini, câștigați de cinci participanți. Suma valora la vremea vânzării mai mult de 30 de milioane de dolari. Este de asemenea a doua vânzare care are loc într-o perioadă de aproape doi ani. Înainte de licitațiile de anul acesta, autoritățile au mai scos la licitație bitcoini abia la mijlocul lui 2016, când agenția a vândut 2700 de bitcoini.

Ca semn al creșterii valorii monedei bitcoin, trebuie să spunem că monedele scoase la licitație atunci valorau numai 1,6 milioane de dolari.