Volum record de contracte Bitcoin futures la CME Group – Bursa de criptomonede

Odată cu creșterea prețului Bitcoin, CME Group – bursa de criptomonede – a anunțat că a înregistrat volume record pentru contractele BTC futures. Pe data de 13 mai au fost înregistrate 33.700 de contracte, o creștere de 50% față de recordul anterior stabilit pe 4 aprilie.

Volumul zilnic de BTC futures tranzacționate pe bursa CME a atins 1.35 miliarde de dolari (echivalentul a 168.000 BTC).

Creșterea interesul pentru derivativele Bitcoin s-a datorat evoluției ascendente a prețului criptomonedei. Începând cu 1 aprilie, BTC și-a dublat prețul, crescând de la 4000$ la 8000$.

Criptomonedele pot fi folosite pentru cumpărături în lanțurile de magazine Nordstrom și Whole Foods

Start-up-ul crypto Flexa și Exchange-ul Gemini au încheiat un parteneriat ce permite utilizarea criptomonedelor pentru cumpărături în lanțurile de magazine Nordstrom și Whole Foods. Prin intermediul aplicației Spedn, utilizatorii pot folosit BTC, BCH, ETH și Gemini Dollar pentru plăți.

Flexa a configurat scannerele din mai multe rețele de magazine pentru a fi compatibile cu aplicația Spedn. Aceasta convertește criptomonedele în dolari și transferă plata în conturile comercianților.

Jurnalistul Fortune ce a anunțat proiectul a confirmat că aceasta funcționează inclusiv în rețeaua Starbucks.

Plata cu criptomonede în rețelele importante de magazine reprezintă un important pas înainte pentru extinderea adopției.

Reclamele eBay stârnesc zvonuri că site-ul va accepta plăți cu criptomonede

O serie de reclame site-ului de e-commerce eBay afișate în cadrul conferinței Consensus 2019 au dat naștere la zvonuri. Panourile de reclamă susțin că ”Monedele digitale se regăsesc pe eBay”.
Platforma de e-commerce este unul dintre sponsorii conferinței anuale blockchain ce are loc în New York.

Comunitatea cripto a speculat că este posibil ca eBay să accepte în viitorul apropiat plățile cu criptomonede. Există de asemenea posibilitatea ca eBay să lanseze propria criptomonedă.

Evoluția este interesantă în contextul în care PayPal a anunțat anterior că amână implicarea pe piața cripto. Ebay și PayPal au fost inițial o singură companie, ce s-a separat în două entități în 2015.

Faptul că eBay este sponsor al celei mai importante conferințe cripto este un indiciu al interesului său pentru blockchain și criptomonede.

Rămâne de văzut ce opțiune va alege eBay pentru a intra pe piața cripto.

Telefonul HTC EXODUS 1 va permite swap-uri cripto

Telefonul blockchain al HTC, EXODUS 1, va permite utilizatorilor să facă schimburi directe (swap-uri) între unele criptomonede în portofelul său nativ.

Noua facilitate a fost implementată în parteneriat cu start-up-ul Kyber Network. Portofelul integrat Zion Vault va permite swap-uri între tokenruiel ERC-20 precum BAT și criptomoneda stabilă DAI emisă de MakerDAO. Swap-urile sunt realizate în întregime on-chain, conform declarațiilor HTC.

Reprezentanții companiei au susținut că tranzacțiile cripto-to-cripto “rapide și sigure” în cadrul aplicațiilor mobile sunt cheia pentru eficientizarea experienței utilizatorilor.